Εικόνες απειλούμενων ειδών φώτισαν το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ

Ο διασημότερος ουρανοξύστης της Νέας Υόρκης μετατράπηκε σε γιγαντοοθόνη σε μια πρωτότυπη εκστρατεία για την σωτηρία της άγριας ζωής: γιγάντιες εικόνες λεοπαρδάλεων, τίγρεων και άλλων απειλούμενων ζώων στόλισαν το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ τη νύχτα του Σαββάτου.

Εικόνες απειλούμενων ειδών φώτισαν το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ

Από τις 9 το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα, χιλιάδες άνθρωποι θαύμασαν το υπερθέαμα στο Μανχάταν και τράβηξαν φωτογραφίες με τα κινητά τους.

Συνολικά 40 μεγάλοι προβολείς χρησιμοποιήθηκαν στο σόου. Από φάλαινες μέχρι έντομα, φωτογραφίες 160 ειδών προβλήθηκαν πάνω στην πρόσοψη του ουρανοξύστη των 381 μέτρων, ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα ορόσημα της Νέας Υόρκης.

Το πέρασμά του από τα γυάλινα παράθυρα έκανε και μια εικόνα του Σέσιλ, του λιονταριού που σκοτώθηκε τον περασμένο μήνα στη Ζιμπάμπουε, καθώς και μια εικόνα του Κινγκ Κονγκ να σκαρφαλώνει το κτήριο.

Το σόου οργανώθηκε στο πλαίσιο της προώθησης του ντοκιμαντέρ Racing Extinction, που θα προβληθεί τον Δεκέμβριο στο Discovery Channel.

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν ο ειδικός των γιγαντοπροβολών Τράβις Θρέλκελ και ο ελληνικής καταγωγής αμερικανός σκηνοθέτης Λούι Ψυχογιός, γνωστός από το βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ The Cove (O Όρμος), το οποίο παρακολουθεί το αμφιλεγόμενο κυνήγι δελφινιών στην Ιαπωνία.
Πηγή in.gr

Comments are closed.