Χιλιάδες πυροσβέστες μάχονται με 21 μεγάλες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Χιλιάδες πυροσβέστες μάχονται με 21 μεγάλες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Μεγάλο αγώνα συνεχίζουν να δίνουν περί τις 10.000 χιλιάδες πυροσβέστες με δεκάδες πυρκαγιές να εξακολουθούν να μαίνονται στην Καλιφόρνια που πλήττεται από τη χειρότερη ξηρασία στην ιστορία της.

Ειδικότερα, περί τους 8.500 πυροσβέστες, από την Καλιφόρνια, τη Νεβάδα και το Κολοράντο, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν 21 τεράστιες πυρκαγιές, με τη μεγαλύτερη να καίει στην κομητεία του Λέικ, που ονομάσθηκε “Rocky Fire” και η οποία έχει κατακάψει έκταση 190 τετραγωνικών χιλιομέτρων από την Τετάρτη και δεν έχει περιορισθεί παρά κατά 5%.

Συνολικά, 12.000 άνθρωποι στην κομητεία του Λέικ εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ 5.000 κατοικίες απειλούνται και 24 από αυτές έχουν ήδη καταστραφεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η επέκτασή της χαρακτηρίζεται “εκρηκτική”, αφού κατέστρεψε έκταση 80 τετραγωνικών χιλιομέτρων μέσα σε μόλις πέντε ώρες και παρά την απουσία ανέμων, εξαιτίας και μόνο της ξηρασίας και της θερμοκρασίας που υπερέβαινε τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Από τις πυρκαγίες έχει προκληθεί ο θάνατος ενός πυροσβέστη και η εκκένωση κατοικημένων περιοχών.

Ο Οργανισμός Πρόληψης των Πυρκαγιών ανακοίνωσε ότι οι χιλιάδες κεραυνοί που έχουν πέσει από την Πέμπτη έχουν προκαλέσει εκατοντάδες μικρές πυρκαγιές, ενώ για σήμερα υπάρχει πρόβλεψη για νέες καταιγίδες στις ορεινές περιοχές, με πολλούς κεραυνούς και χαμηλή βροχόπτωση.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Comments are closed.