Για τη διάθεση του χώρου όπου θα μετεγκατασταθούν προσωρινά οι πρόσφυγες του Πεδίου του Άρεως

Για τη διάθεση του χώρου όπου θα μετεγκατασταθούν προσωρινά οι πρόσφυγες του Πεδίου του Άρεως

Ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων

 

Στη διάθεση της κυβέρνησης έθεσε ο δήμος Αθηναίων χώρο στην περιοχή στον Ελαιώνα, προκειμένου να μετεγκατασταθούν προσωρινά οι πρόσφυγες που έχουν καταλύσει στο Πεδίον του Άρεως.

Σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουράρη, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι ο δήμος Αθηναίων, όπως έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα για τη στήριξη των προσφύγων και την αντιμετώπιση των απάνθρωπων συνθηκών που βιώνουν, έτσι και τώρα θα συμβάλει στον τερματισμό της απαράδεκτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Πεδίον του Άρεως, θέτοντας στη διάθεση των αρμοδίων υπουργείων έκταση στον Ελαιώνα.

Η έκταση αυτή βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές. Επιπλέον, από τον δήμο Αθηναίων τέθηκαν οι εξής προϋποθέσεις: Η εγκατάσταση αυτή να είναι προσωρινή (έως ότου δηλαδή γίνουν οι απαιτούμενες επισκευές σε δημόσια κτίρια τα οποία έχει ήδη δεσμεύσει για τον σκοπό αυτό η Πολιτεία), να εξασφαλιστούν υποδομές ανοιχτής φιλοξενίας, να υπάρχει αστυνομική φύλαξη και να τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής.

Ο δήμος Αθηναίων προσπαθεί πάντοτε να συμβάλει δημιουργικά στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας που σωρεύονται στην πόλη της Αθήνας, ενεργώντας με βασικό γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Comments are closed.