Πρέπει να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση το πρώτο κόμμα τονίζουν ξένα ΜΜΕ

Reuters

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης
Εμείς το έχουμε ξαναπεί ότι το κόστος των εκλογών από την παραίτηση  του κ. Τσίπρα θα είναι μεγάλο, πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση.  Ήδη ξένα μέσα σχολιάζουν αρνητικά την δήλωσή του αυτή και αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι θα είναι πιθανό Grexit  (εάν δεν συνεργαστεί) και κούρεμα των καταθέσεων στην χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα  ο αρθρογράφος του Reuters Hugo Dixon προειδοποιεί για κούρεμα καταθέσεων και Grexit αι αν δεν υπάρξει μετεκλογική συνεργασία Τσίπρα – αντιπολίτευσης. Ο Hugo Dixon σχολιάζει τη  συνέντευξη Τσίπρα και την δήλωσή του ότι δεν θα συνεργαστεί με τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το το Ποτάμι μετά τις εκλογές ως εξής :

«Δεν διατίθεται προς το ελληνικό εθνικό συμφέρον ο Τσίπρας να αποκλείσει το ενδεχόμενο συνασπισμού με τη Νέα Δημοκρατία, Το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, αν χρειαστεί την υποστήριξή τους μετά τις εκλογές», σχολιάζει ο Hugo Dixon.

«Εάν ο Τσίπρας αρνηθεί να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές και κούρεμα καταθέσεων και το Grexit θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», προσθέτει.

Comments are closed.