Εμπλοκή στο μεγάλο debate και απειλές Κασιδιάρη

Η ΧΑ απείλησε ότι μέλη της θα επιχειρήσουν να εμποδίσουν την πρόσβαση στο Ραδιομέγαρο

Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία της τηλεμαχίας μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ενώ τη λύση για το δεύτερο debate αναμένεται να δώσει η διακομματική.

Τσίπρας - Μειμαράκης

Μετά την σχετική τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της Όλγας Γεροβασίλη και της Πηνελόπης Γαβρά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους μπροστά στις κάμερες την τελευταία Δευτέρα πριν τις κάλπες, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Αντίθετα, δεν κατέστη δυνατόν να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της δεύτερης τηλεμαχίας, στην οποία πρόκειται να συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Με την αρχική ημερομηνία της 10ης Σεπτεμβρίου που προτάθηκε διαφώνησε η Φ. Γεννηματά καθώς έχει προγραμματισμένη ομιλία στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης.

Τα επιτελεία των κομμάτων αποφάσισαν το θέμα να λυθεί από τη διακομματική και να μην υπάρχουν συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες. Το ΚΚΕ έχει διαμηνύσει πως διαφωνεί με τον τρόπο διεξαγωγής του debate και επιφυλάσσεται για τη συμμετοχή του Δ. Κουτσούμπα.

Από την πλευρά της ΝΔ γίνεται γνωστό ότι ο κ. Μεϊμαράκης είναι σε θέση να ακυρώσει ακόμη και το ραντεβού του με τον Ζ.Κ. Γιούνκερ στις 8 ή 9 του Σεπτέμβρη για να συμμετέχει στο debate.

Εξάλλου, η προοπτική της μη συμμετοχής του Ν.Μιχαλολιάκου στο debate προκάλεσε «έκρηξη» από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη, που απείλησε ότι μέλη του εθνικιστικού κόμματος θα επιχειρήσουν να εμποδίσουν την πρόσβαση στο Ραδιομέγαρο της κρατικής τηλεόρασης.

Σημειώνεται ότι η δωρεάν προβολή των πολιτικών δραστηριοτήτων από τα κανάλια θεωρείται μορφή έμμεσης χρηματοδότησης και η Χρυσή Αυγή έχει αποκλειστεί από την χρηματοδότηση μετά τις διώξεις εναντίον των στελεχών της για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.