Η δημοσκόπηση της GPO και οι αλλαγές του Μπόμπολα στο ΕΘΝΟΣ

Φώτης Μπόμπολας

Για διευθυντής προαλείφεται ο Γιάννης Σαραντάκος – Ο Πατρουδάκης στη θέση του απολυμένου Μουρδουκούτα

Το οριακό προβάδισμα 0,3% της ΝΔ, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφει στην πρόθεση ψήφου η δημοσκόπηση της GPO και παρουσίασε στο χθεσινό του δελτίο ειδήσεων το MEGA… Κάποιοι εξαιρετικά ενημερωμένοι για τα τεκταινόμενα στη Μεταμόρφωση, υποστηρίζουν ότι είναι η αρχή μιας σειράς μεγάλων αλλαγών που ετοιμάζει ο Φώτης Μπόμπολας στον ΠΗΓΑΣΟ… Και δεν αναφέρονται στην ομιχλώδη, στα όρια του «γραφικού» μιντιακού ρεπορτάζ, υπόθεση της συγχώνευσης με τον ΔΟΛ… Αλλά στις αλλαγές των προσώπων στη διευθυντική ιεραρχία της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», εν όψει των πολιτικών εξελίξεων, αλλά κυρίως του νέου πολιτικού τοπίου που θα διαμορφωθεί την επομένη των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Η δημοσκόπηση της GPO όπως ερμηνεύεται από το συγκρότημα Μπόμπολα, δεν δείχνει μόνο ντέρμπι, αλλά κάτι περισσότερο… Πάντα κατά τη Μεταμόρφωση, έχει να κάνει με ευρήματα που προδικάζουν ανατροπή Τσίπρα και σοβαρό ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ και πρωθυπουργό τον Βαγγέλη Μειμαράκη.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω… Η απόλυση του διευθυντή σύνταξης Κώστα Μουρδουκούτα από το «ΕΘΝΟΣ» είναι η αρχή μιας σειράς μεγάλων αλλαγών σε επίπεδο προσώπων που ετοιμάζει ο Φώτης Μπόμπολας. Για την ακρίβεια «Ο Φώτης παίρνει τα μέτρα του…» ήταν η φράση που μετέφερε στο Enimerosi24 πηγή καλά ενημερωμένη!

Ως εκ τούτου η είδηση δεν είναι ότι ο Γιώργος Πατρουδάκης θα αναλάβει τη θέση του διευθυντή σύνταξης του «ΕΘΝΟΥΣ» μετά την απόλυση του Κώστα Μουρδουκούτα… Αλλά ότι ο Γιάννης Σαραντάκος αναλαμβάνει σύμβουλος έκδοσης ή διευθυντής έκδοσης! Με άλλα λόγια ο τελευταίος που θεωρείται από τους καλύτερους δημοσιογράφους στο ρεπορτάζ της ΝΔ, στην ουσία προορίζεται για τη θέση του διευθυντή της εφημερίδας που σήμερα κατέχει – μετά την αποπομπή Τσεκούρα, ο Μπάμπης Παπαδάκης (προνομιακός συνομιλητής του μέχρι πρότινος αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη). Είναι φανερό λοιπόν ότι ο Φώτης Μπόμπολας παίρνει τα μέτρα του για την επόμενη ημέρα και ευελπιστεί ότι θα είναι καλύτερη, από τη σημερινή!

 

ΥΓ Ως προς την υπόθεση της συγχώνευσης ΔΟΛ – ΠΗΓΑΣΟΥ… Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί – όπως πολλές φορές έχει αναφερθεί με αναρτήσεις του το Enimerosi24, ότι όσοι μιντιακά προαναγγέλλουν κάθε λίγο και λιγάκι ότι το deal έκλεισε… να απαντήσουν και στα εξής ερωτήματα: τι θα γίνει με τα δάνεια των δυο συγκροτημάτων, ποια κυβέρνηση θα τους τα «κουρέψει» για να προχωρήσει η συγχώνευση (αλλιώς δεν έχει νόημα) και ποιοι θα αναλάβουν το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας απόφασης, (όταν υπάρχουν νοικοκυριά που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δόσεις των δανείων τους); Κατά συνέπεια η υπόθεση της συγχώνευσης των δυο συγκροτημάτων ξεπερνάει τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες και η απόφαση εξαρτάται από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές… Η οποία και θα πάρει την ευθύνη, αλλά και το κόστος να «κουρέψει» τα δάνεια των δυο «μαγαζιών»!

Comments are closed.