Η στιγμή της έντασης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις

Η αναστολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση τουλάχιστον μέχρι την ψήφιση του Προϋπολογισμού τον Νοέμβριο, την οποία ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ήταν η αφορμή για μερικά λεπτά έντασης μεταξύ του ίδιου και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το μέτρο αυτό θα ανασταλεί άμεσα, έως ότου δοθεί, στο διάστημα που θα μεσολαβήσει, η δυνατότητα να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα. Απευθυνόμενος δε, στους βουλευτές της ΝΔ, τους προκάλεσε αν έχουν οι ίδιοι πρόταση να την καταθέσουν. «Εμείς είμαστε ανοιχτοί» δήλωσε.

Η αναφορά του πρωθυπουργού προκάλεσε αντιδράσεις στα έδρανα της ΝΔ. Απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας απάντησε λέγοντας πως «αποτελεί υποκρισία, εσείς που προπαγανδίζατε το «ναι» στο δημοψήφισμα, να μας κουνάτε το δάχτυλο και να κάνετε κριτική σε μας που κάναμε διαπραγμάτευση».

Στο σημείο αυτό, αίσθηση προκάλεσε η προσωπική αναφορά του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας του, «ελπίζω κ. Μεϊμαράκη να συνομιλώ μαζί σας και να είστε εσείς που θα μπορείτε να κάνετε προτάσεις, ώστε να δουλέψουμε από κοινού για να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον».

Για το ζήτημα του ΦΠΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση ότι η νέα συμφωνία εμπεριέχει δύσκολα σημεία, όπως είναι η αύξηση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας, οι ρυθμίσεις για τους αγρότες και οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό. «Θα κάνουμε τα πάντα για να βρεθούν αντίδοτα, ή για να αμβλυνθούν πιθανές αρνητικές επιπτώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.