Πολιτική φτήνια

Γιάννης Μαμουζέλος

Email Γιάννη Μαμουζέλου στο Enimerosi24

Νέα “ροζουλί” μόδα φαίνεται να ενσκήπτει στην πολιτική ζωή της χώρας -και μάλιστα κυρίως μέσα στη Βουλή- με τις μοδάτες και στιλάτες εμφανίσεις των γυναικών υπουργών ή βουλευτών. Φυσικά γίνεται “θέμα” στα media, αναπαράγεται στα social media (και στις καφετέριες, εκτός πολλών άλλων χώρων) και το φιλοθεάμον κοινό των άβουλων πολιτών …ξεχνά τα προβλήματα της χώρας και τα βάσανά του! Γιατί βέβαια τα ΜΜΕ δεν προβάλλουν και αναπαράγουν όλα αυτά για κάποιο σοβαρό λόγο ή για να “υπηρετήσουν” την ενημέρωση και βελτίωση της αισθητικής του λαού…

Ανέκαθεν υπήρχαν (έστω πολύ λιγότερες) γυναίκες βουλευτές, αλλά ειλικρινά δεν θυμάμαι ποτέ να γίνεται τόση και τέτοια συνεχής αναφορά στη φυσική τους εικόνα και στο ντύσιμό τους! Δεν έχει σημασία αν ήταν λιγότερο ή περισσότερο ωραίες ή κομψές από τις σημερινές, αλλά φαίνεται ότι και εκείνες και τα μίντια απασχολούσαν άλλα πολύ σοβαρότερα θέματα!

Τώρα, που συνέπεσε να είναι από πολύ έως αρκετά νέες (ή καλοδιατηρημένες με τη συμβολή της επιστήμης) οι γυναίκες βουλευτές φαίνεται πως το έχουν …δει “τοπ σταρ” ή Μόνικα Μπελούτσι και συναγωνίζονται σε εντυπωσιακές (ου μην και ακριβές αμφιέσεις), ώστε να …εξιτάρονται κάμερες, φακοί και οφθαλμοί μέσα ή έξω από την αίθουσα.

Κακώς λοιπόν (δεν πρόκανε…) που η τέως πρόεδρος δεν έβαλε μόνιμα το κόκκινο χαλί στα σκαλοπάτια μαζί μ’ ένα ωραίο “μπακ ντροπ” (όπως στο χόλυγουντ ή στα διάφορα κινηματογραφικά και άλλα φεστιβάλ) ώστε να βγάζουν χάί πόζες οι κυρίες της Βουλής πριν πονοκεφαλιάσουν (;) να μελετήσουν τα προβλήματα και να βρουν λύσεις…

Δεν είμαι ούτε μισογύνης, ούτε παλιομοδίτης, ούτε συντηρητικός… Ασφαλώς κάθε γυναίκα (βουλευτής ή όχι) δικαιούται να είναι και κομψά ντυμένη (αν και όσο μπορεί) και να νιώθει ωραία για την εικόνα της (όπως και κάθε άνδρας οφείλει να είναι ντυμένος ανάλογα με το χώρο, τη στιγμή και την ιδιότητά του) αλλά επί τέλους ας σταματήσουν αυτές οι προκλήσεις (και οικονομικής φύσεως….) από τις κυρίες της βουλής. Υπάρχουν και ωραία και άνετα και απλά “ντυσίματα” να επιλέξουν και όχι μόνο τις νέες δημιουργίες των μέτρ της μόδας και των γυναικείων αξεσουάρ!

Γιατί σε λίγο (με τη συνδρομή και των μίντια) κανείς δεν θα ασχολείται μαζί τους για το είναι αλλά μόνο για το φαίνεσθαι…

Κάτι διαφορετικό τώρα, αλλά άξιο προσοχής.
Το έντονο περιστατικό έξω από το δημαρχείο Μυτιλήνης δείχνει ότι το “επιτελείο” του πρωθυπουργού δεν κατέχει και δεν μπορεί να διαχειριστεί πως να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους των ΜΜΕ σε δημόσιους χώρους ή σε εκδηλώσεις ή επισκέψεις κάπου, δείχνοντας είτε φοβία είτε ανασφάλεια είτε και πανικό.

Με στοιχειωδώς καλή εμπειρία σε επικοινωνιακά και οργανωτικά θέματα αυτής της μορφής (αλλά και κοινωνική άνεση…) όσοι κατευθύνουν ή συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό ή στελέχη της κυβέρνησης μπορούν και να τους παρέχουν την άνεση και ασφάλεια που απαιτείται αλλά και την “ενημερωτική προβολή του θέματος” που αναζητούν κάθε στιγμή οι άνθρωποι των ΜΜΕ, ακόμη και “παραπολιτικής φύσεως”.

Ασφαλώς -αν και ανθρώπινη και αυθόρμητη- δεν ήταν ό,τι καλύτερο η εικόνα του πρωθυπουργού να θέλει δημόσια να “λύσει” το πρόβλημα αλλά και να …μαλώνει κάποιον για τη συμπεριφορά του! Μετά τα λάθη της κ. Μπαζιάνα στο θέμα της φωτογραφίας της στο σχολείο και τη στοχοποίηση επαγγελματία φωτορεπόρτερ που είχε πάει εκεί για το παιδί του, μετά την αποτυχημένη διαχείριση της συνέντευξης του πρωθυπουργού με τον Κλίντον κ.α. δεν είναι θετικό να συνεχίζονται επικοινωνιακά ολισθήματα…

Ειλικρινά, αν δεν είχα κάποιες πιο ευχάριστες ασχολίες, ευχαρίστως θα συνέδραμα το “επιτελείο” του Μαξίμου ή του ΣΥΡΙΖΑ (ως μέλος χωρίς αμοιβή) με τις γνώσεις και την πολύχρονη πείρα μου.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας

Comments are closed.