Οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν την εκπαίδευση αντικαθεστωτικών στη Συρία

Σταματάει το επόμενο διάστημα το πρόγραμμα εκπαίδευσης Σύρων αντικαθεστωτικών, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ την Παρασκευή, σε μία σημαντική αναδίπλωση στο μέτωπο της Συρίας.

Οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν την εκπαίδευση αντικαθεστωτικών στη Συρία

Ο υπουργός Αμυνας Ας Κάρτερ κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο υποστήριξε ότι η Αμερική θα τηρήσει την δέσμευσή της για την εκπαίδευση δυνάμεων που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος, αλλά θα αναζητήσει τρόπους να βελτιώσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η διαδικασία εκπαίδευσης, που αντλούσε δυνάμεις από τις τάξεις των αντικαθεστωτικών μονάδων που δημιουργήθηκαν με την είσοδο της χώρας στον εμφύλιο, αποδείχθηκε αναποτελεσματική, καθώς ελάχιστος αριθμός ολοκλήρωσε την εκπαίδευση και πολλοί από αυτούς έχουν ήδη σκοτωθεί σε διάφορα μέτωπα ή αεροπορικές επιδρομές.

«Δεν ήμουν ικανοποιημένος με τις αρχικές προσπάθειες υπό αυτό το πρίσμα, έτσι εξετάζουμε άλλους τρόπους να επιτύχουμε τους ίδιους στρατηγικούς στόχους, που είναι και οι σωστοί, δηλαδή να επιτρέψουμε σε ικανές επίγειες δυνάμεις με κίνητρο να ανακαταλάβουν εκτάσεις από το Ισλαμικό Κράτος και συριακό έδαφος από τους εξτρεμιστές. Ετσι, έχουμε δημιουργήσει έναν αριθμό από διαφορετικές προσεγγίσεις για το πως αυτό θα προχωρήσει», είπε ο κ.Κάρτερ.

Μάλιστα, προσέθεσε ότι για το συγκεκριμένο θέμα θα μιλήσει και ο πρόεδρος Ομπάμα.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο CNN ότι το πρόγραμμα ανακαλείται καθώς η διοίκηση αναζητά άλλους τρόπους να ενισχύσει την μετριοπαθή αντιπολίτευση στη Συρία.

Στηρίζουν την «Αραβική Συμμαχία της Συρίας»
Η ενίσχυση των ανταρτών ωστόσο δεν σταματά. Οι ΗΠΑ θα παρέχουν πυρομαχικά στην Αραβική Συμμαχία της Συρίας, που αριθμεί περίπου 5.000 αντάρτες στο Βορρά, σύμφωνα με αξιωματούχο του Πενταγώνου.

Ανδρες της συγκεκριμένης ομάδας θα επιλεγούν και θα εκπαιδευτούν σε διάφορους τομείς, μεταξύ αυτών στις επικοινωνίες και την συγκέντρωση πληροφοριών.

Διοικητές των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων πίεζαν εδώ και εβδομάδες για μία τέτοια απόφαση, όπως ανέφεραν στελέχη του Πενταγώνου στο CNN, αφού παρατήρησαν τις επιτυχίες τους στο πεδίο της μάχης.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί η ενίσχυση μικρών τμημάτων του Νέου Συριακού Στρατού.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.