“Τελευταία στιγμή ένας από τους συνυποψηφίους με τρόπο πρωτόγνωρο αποφάσισε να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία”

Άδωνις Γεωργιάδης

Δήλωση Άδωνι Γεωργιάδη μετά τη λήξη της ΚΕΦΕ

 

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης μετά τη σημερινή λήξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της ΝΔ, δήλωσε τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή που έθεσα υποψηφιότητα έβαλα ως απόλυτη προτεραιότητα μου την ενότητα του κόμματος. Παρά τα όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής κράτησα ενσυνείδητα χαμηλούς τόνους γιατί την ΝΔ την αγαπάμε και πρέπει αυτό να το αποδεικνύουμε με πράξεις και όχι με λόγια.

Δυστυχώς, οι συνεχόμενες παλινωδίες στην διαδικασία και η αμφισβήτηση του καταστατικού που ρητώς προβλέπει τι πρέπει να γίνει παρουσιάζει στα μάτια των πολιτών την ΝΔ με τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτόν που της αξίζει.
Σήμερα στην ΚΕΦΕ επετεύχθη συμφωνία μεταξύ και των τεσσάρων υποψηφίων και για το αντίτιμο και για την διαδικασία.
Την τελευταία στιγμή και ενώ είμασταν σε διαδικασία ανακοίνωσης της εν λόγω συμφωνίας ένας από τους συνυποψηφίους με τρόπο πρωτόγνωρο αποφάσισε να υπαναχωρήσει απ’ αυτήν.

Δεν θα σχολιάσω τα γεγονότα γιατί όπως προ είπα την ενότητα του κόμματος πρέπει να την υπηρετούμε με την συμπεριφορά μας ακόμα και στις δύσκολες στιγμές.

Η ΚΕΦΕ οφείλει να καταλήξει σε απόφαση σήμερα χωρίς καμία περαιτέρω αναβολή.

Η συνέχιση αυτής της εικόνας βλάπτει και την ΝΔ και τη διαδικασία, εκτός, και αν ο τελικός στόχος είναι είτε να μην γίνουν καθόλου αυτές οι εκλογές είτε να γίνουν με τη δυνατή μικρότερη συμμετοχή έτσι ώστε η διαδικασία να καταλήξει να είναι παντελώς ελεγχόμενη από τους μηχανισμούς.

Δεν φοβόμαστε την δημοκρατία και η ΝΔ δεν μπορεί να φοβάται την ψήφο των Ελλήνων πολιτών τους οποίους θέλει να εκπροσωπήσει και να κυβερνήσει.

Την κοινωνία την θέλουμε μαζί μας και όχι απέναντί μας».

Comments are closed.