Συμπαράσταση ΠΟΣΠΕΡΤ στην ΕΤΙΤΑ

ΠΟΣΠΕΡΤ

Ανακοίνωση:

“Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στο Star και στα ΜΜΕ” …

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ είναι δυναμικά αλληλέγγυα στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και στην ΕΤΙΤΑ που είναι μέλος της. Οι ανίερες επιθέσεις των εργοδοτών, αλλά και των βαστάζων τους δεν θα περάσουν.

Οι εργαζόμενοι και στο STAR, μετά από το πογκρόμ διώξεων, απολύσεων, μειώσεων αποδοχών και εργασιακών δικαιωμάτων αντιστέκονται στα άνομα σχέδια της εργοδοσίας που κρυπτόμενοι πίσω από κάθε λογής Κυριακόπουλους νομίζουν ότι θα φέρουν τον Μεσαίωνα και θα καταργήσουν κάθε δικαίωμα των εργαζομένων που με κόπο, πόνο και αίμα έχουν κερδίσει.

Η αξιοπρέπεια – λέξη άγνωστη γι’ αυτούς – των εργαζομένων του STAR, δεν τους επιτρέπει να γίνουν ιδανικοί αυτόχειρες επειδή τους το ζητάει το εν λόγω φερέφωνο της εργοδοσίας.

Τα δικαιώματα στην εργασία μας δεν τα διαπραγματευόμαστε και δεν τα εκχωρούμε σε κανέναν.

Η επιβολή των απολύσεων, των περικοπών, το κόψιμο των εργασιακών δικαιωμάτων και ό,τι άλλων έχουν απομείνει στους εργαζόμενους από την εργοδοσία του STAR, έφερε ακόμα και την αντίδραση του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας ! ενός Υπουργείου που τα τελευταία χρόνια – και μάλιστα με περισσότερη ένταση τώρα – μηδενίζει δικαιώματα, μειώνει τους μισθούς σε επίδομα φτώχειας, εξαϋλώνει τις συντάξεις κατ’ εντολή των δανειστών.
Φανταστείτε το μέγεθος της αδικίας, των παρανομιών και τις φασίζουσας νοοτροπίας των εργοδοτών, ιδιαίτερα στο STAR που θέλουν να επιβάλλουν σκληρότερα μέτρα από αυτά του Κουαρτέτου, ώστε να παγιώσουν τη θέση τους, ότι μας κάνουν χάρη που εργαζόμαστε γι’ αυτούς. Μας θέλουν γονατισμένους, υποταγμένους, εξαθλιωμένους και μέσον διαπραγμάτευσης για τα μελλοντικά τους σχέδια.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΕΤΙΤΑ, όλοι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους στα ΜΜΕ, θα αντιδράσουμε δυναμικά σε κάθε είδους προσπάθεια των εργοδοτών – «νταβατζήδων» της ενημέρωσης που θέλουν να χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους χωρίς ΣΣΕ, δικαιώματα και … αμοιβές.

Ξεκαθαρίζουμε προς όλους ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ θα σταθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζόμενων των ΜΜΕ απέναντι στις δολοπλοκίες, την απανθρωπιά, την εκμετάλλευση και τα συμφέροντα των καναλαρχών.

Απαιτούμε νομιμότητα και καθαρές σχέσεις εργασίας, με ΣΣΕ, ΜΕ ΜΙΣΘΟ, χωρίς καμία απόλυση και χωρίς εργασιακές σχέσεις «λάστιχο». Όχι στην εκμετάλλευση των απλών και αγνών εργαζομένων στα ΜΜΕ, όχι σε συνθήκες εργασίας «ορχήστρα» για όλες τις δουλειές.

Σε κάθε περίπτωση τους ενημερώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι για ανυποχώρητους αγώνες.

Comments are closed.