Θετικό σε έλεγχο ντόπινγκ δείγμα της Δεβετζή

Ένα ακόμα σκάνδαλο ντόπινγκ συγκλονίζει τον ελληνικό στίβο, έστω και με οκτώ χρόνια καθυστέρηση, καθώς η ΙΑΑF ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ ότι ένα δείγμα της Χρυσοπηγής Δεβετζή από το 2007 βρέθηκε θετικό σε απαγορευμένες ουσίες.

Θετικό σε έλεγχο ντόπινγκ δείγμα της ΔεβετζήΗ Ομοσπονδία τονίζει ότι έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η πρώην αθλήτρια του στίβου θα περάσει από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Το 2007 η αθλήτρια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οσάκα, ενώ το 2011 της επεβλήθη διετής αποκλεισμός απ’ όλες τις διοργανώσεις, καθώς “απέτυχε να δώσει δείγμα” σε αιφνίδιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου 2009 στη Γιάλτα της Ουκρανίας, όπου έκανε προετοιμασία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ 

«Μετά από σχετική ενημέρωση της IAAF το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας για την Χρυσοπηγή Δεβετζή. Η IAAF ενημέρωσε το ΣΕΓΑΣ πως βρέθηκε θετικό δείγμα της αθλήτριας από επανέλεγχο, που έγινε σε δείγμα που είχε παρθεί το 2007. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η ομοσπονδία θα προχωρήσει στις νόμιμες από τους κανονισμούς διαδικασίες».
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.