Σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο πρωθυπουργός από τον ΠτΔ

Αλέξης Τσίπρας

Σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Προκόπη Παυλόπουλο σε επικοινωνία που είχε μαζί του σήμερα. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις επαφές στο εν εξελίξει ταξίδι του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ασφαλιστικό και το προσφυγικό θα είναι τα δύο θέματα του συμβουλίου των πολιτικών. Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει τους αρχηγούς για την κατάσταση, ενώ στο ασφαλιστικό θα ζητήσει τις θέσεις των κομμάτων.

Άγνωστο είναι το πότε θα συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Με δεδομένο όμως πως αύριο επιστρέφει από τη Ρώμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ την Κυριακή ο πρωθυπουργός αναχωρεί για Βρυξέλλες και Παρίσι, ενδεχομένως το Σάββατο να αποτελεί μια πιθανή ημέρα.

Υπενθυμίζεται πως με βάση την “Αυγή της Κυριακής” αλλά και τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στο “Έθνος”, τα τέσσερα μείζονα θέματα που κατά τον πρωθυπουργό πρέπει να απασχολήσουν τον εθνικό διάλογο είναι το ασφαλιστικό, το προσφυγικό, η παιδεία και η συνταγματική αναθεώρηση.

Άλλωστε, όπως αναφέρει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η “Αυγή”, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ανακοινώνει εντός της ημέρας την αρχιτεκτονική και το χρονοδιάγραμμα του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, που θα διεξαχθεί με ορίζοντα την άνοιξη σε τρία επίπεδα: Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, όπου θα συμμετέχουν τα κόμματα, στην Επιτροπή Διαλόγου με τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων και στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων που εντρυφούν στα ζητήματα εκπαίδευσης.
Πηγή avgi.gr

Comments are closed.