Θετική εισήγηση για άρση ασυλίας του Ν. Μιχαλολιάκου, αρνητική για τον Π. Καμμένο

Ν. Μιχαλολιάκος

Θετική είναι η εισήγηση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για την άρση της ασυλίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου, για ομιλία με απειλές κατά δημοσιογράφων.

Αντίθετα, η Επιτροπή έκανε αρνητική εισήγηση προς την Ολομέλεια της Βουλής για το αίτημα άρσης της ασυλίας του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., Π. Καμμένου, σχετικά με πολεοδομικές παραβάσεις στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος. Η Επιτροπή έκρινε ότι η μήνυση που έγινε σε προεκλογική περίοδο για μια παλιά υπόθεση και για ένα κτίριο που δεν ανήκει στον ίδιο τον Π. Καμμένο, αλλά στον πατέρα του, είχε πολιτικό κίνητρο.

Εναντίον της άρσης της ασυλίας του Π. Καμμένου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝ.ΕΛ., ενώ υπέρ τάχθηκαν Ν.Δ. και Ποτάμι. Παρών ψήφισαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη. Όλα τα κόμματα ψήφισαν υπέρ της θετικής εισήγησης για την άρση της ασυλίας του Ν. Μιχαλολιάκου, με την εξαίρεση της Χρυσής Αυγής που αποχώρησε. Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας δεν παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων.
Πηγή avgi.gr

Comments are closed.