Ντόρα – Βορίδης: Δύο διαφορετικές στρατηγικές μέσα σε ένα κόμμα…

Ντόρα - Βορίδης

Δημόσια αντιπαράθεση είχαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Μάκης Βορίδης επιβεβαιώνοντας ότι στη ΝΔ υπάρχουν δύο στρατηγικές μέσα σε ένα κόμμα. Κατά την συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2016 η Ντ. Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ της συναίνεσης από την αξιωματική αντιπολίτευση, αρκεί να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος. Αλλά ο Μ. Βορίδης είπε ότι πρέπει να παραιτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να αναλάβει την πρωθυπουργία ο Α. Σαμαράς με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς να προηγηθούν εκλογές!

Συγκεκριμένα η βουλευτής της ΝΔ επέκρινε την κυβέρνηση ότι προσκαλεί σε συναίνεση χωρίς να έχει συγκεκριμένες προτάσεις και να έχει αποφασίσει που θέλει να οδηγήσει τη χώρα. «Πριν καλέσετε τα κόμματα σε συναίνεση αναλογιστείτε ποια είναι η πρότασή σας. Τι θέλετε να κάνετε για το ασφαλιστικό;», είπε χαρακτηριστικά προτείνοντας η κυβέρνηση να βρει τη ΝΔ αφού πρώτα καταλήξει στις προτάσεις της. «Τέσσερα χρόνια αρνιόσασταν κάθε συναίνεση και τώρα ζητάτε τη συναίνεση των ίδιων για να εφαρμόσετε χειρότερες πολιτικές», σημείωσε η Ντ. Μπακογιάννη και συμπλήρωσε ότι «η συναίνεση δεν επιτυγχάνεται με ύβρεις και με οίηση αλλά μόνο όταν έχει κάποιος το θάρρος να βγει και να πει ότι αυτά που έλεγε τα έλεγε από άγνοια, από ιδεοληψία ή από προσπάθεια κοροϊδίας του ελληνικού λαού».

«Αίφνης μετά από μακρό χρονικό διάστημα ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε την αξία της εθνικής συνεννόησης. Να συνεννοηθούμε αν θα κόψουμε τις συντάξεις την ώρα που τον Ιανουάριο δεν το είχαμε μέσα αυτό; Να συνεννοηθούμε αν θα πάρουμε τις ευθύνες τις δικές σας;», αναρωτήθηκε ο Μ. Βορίδης σημειώνοντας ότι «δεν επρόκειτο για λάθος, όπως ευγενώς λέει η Ντ. Μπακογιάννη. Απλώς λέγατε ψέματα». «Θέλει θάρρος, αλλά συνεννόηση μπορεί να υπάρξει. Ξεκινά από το εξής: ομολογία σφάλματος. Ότι είπατε είναι λάθος», ήταν η πρόταση του βουλευτή της ΝΔ ο οποίος συνέχισε προτείνοντας την παραίτηση της κυβέρνησης και την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Α. Σαμαρά με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς να προηγηθούν εκλογές.
Πηγή avgi.gr

Comments are closed.