Οι εταιρείες λένε όχι στην άμεση εκλογή – Ξεκίνησαν κινήσεις νέων υποψηφίων προέδρων!

Οι εταιρείες λένε όχι στην άμεση εκλογή - Ξεκίνησαν κινήσεις νέων υποψηφίων προέδρων!

Σε Φωσκολικό σήριαλ εξελίσσεται η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας οι εταιρείες με τις οποίες συνομίλησε η ΚΕΦΕ για να αναλάβουν την εκλογική διαδικασία είπαν όλες ότι δεν είναι εφικτό να γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου που θέλει το κόμμα, κάτι που σημαίνει ότι αν δεν αποφασίσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο στη ΝΔ να πάνε σε άλλη μέθοδο που δεν θα χρειάζεται υπολογιστές και on line σύστημα, η εκλογική διαδικασία θα γίνει το νωρίτερο στα τέλη Ιανουαρίου!

Μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη έχουν ήδη ξεκινήσει πυρετώδεις διεργασίες σε όλα τα μέτωπα. Ήδη πυκνώνουν οι φωνές για άμεση διεξαγωγή συνεδρίου από το οποίο θα προκύψει νέος πρόεδρος στο στυλ Μειμαράκη, δηλαδή μεταβατικός μεν, αλλά με ισχυρή νομιμοποίηση και εξουσίες. Ήδη στα δημοσιογραφικά γραφεία έχουν κυκλοφορήσει και τα πρώτα ονόματα στελεχών που σε περίπτωση που γίνει τέτοιου είδους συνέδριο δηλώνουν πρόθυμοι να αναλάβουν αυτόν το μεταβατικό προεδρικό ρόλο.

Και πρόκειται για δύο κορυφαία στελέχη που εκτός των άλλων στο πίσω μέρος του μυαλού τους μπορεί να σκέφτονται ότι «Πού ξέρεις; Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»!

Ο ένας που θέλει να κατέβει στο συνέδριο για πρόεδρος είναι πρώην υπουργός σε υπουργείο αιχμής και… επίκαιρο σε λίγες μέρες! Η άλλη υποψήφια, είναι γνωστή και μη εξαιρετέα!

Επίσης ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η πλευρά Καραμανλή διαρρέει δυσαρέσκεια για το Βαγγέλη Μειμαράκη και ότι υπάρχουν νέες σκέψεις για απόσυρση της στήριξης στο πρόσωπο του. Βέβαια αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο με δεδομένο ότι κανείς από τους τρεις άλλους υποψηφίους δεν θα μπορούσε για διαφορετικούς ο καθένας λόγους να στηριχθεί από το Καραμανλικό στρατόπεδο, η απόσυρση της εμπιστοσύνης στον Μειμαράκη θα σημάνει αυτόματα ότι το κόμμα θα πάει σε συνέδριο και εκεί θα βρεθεί κάποια φόρμουλα για να υπάρξει νέος και κανονικός, όχι μεταβατικός πρόεδρος τον οποίο θα έχει υποδείξει φυσικά η Καραμανλική πτέρυγα!

Comments are closed.