Ισραήλ: Ρωσικό μαχητικό παραβίασε τον εναέριο χώρο μας αλλά δεν το καταρρίψαμε

Ισραήλ: Ρωσικό μαχητικό παραβίασε τον εναέριο χώρο μας αλλά δεν το καταρρίψαμε

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο του Ισραήλ στα υψίπεδα του Γκολάν αλλά δεν καταρρίφθηκε, δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας Μοσέ Γιαλόν.

Το ρωσικό αεροσκάφος πέταξε στον ισραηλινό εναέριο χώρο για περίπου ένα μίλι και αποχώρησε όταν ενημερώθηκε για τη λανθασμένη θέση του, αποκάλυψε ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας, μιλώντας την Κυριακή στο κρατικό ραδιόφωνο της χώρας του.

Η παραβίαση έγινε πρόσφατα και ενώ η Ρωσία είχε ξεκινήσει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ανταρτών στον συριακό εμφύλιο πόλεμο.

«Τα ρωσικά αεροπλάνα δεν σκοπεύουν να μας επιτεθούν γι αυτό και δεν πρέπει να αντιδρούμε με αυτόματο τρόπο και να τα καταρρίπτουμε όταν γίνεται κάποιο λάθος», δήλωσε ο Γιαλόν, μια εβδομάδα μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία.

Το Ισραήλ συνεργάζεται με τη Ρωσία για την αποφυγή ατυχήματος κατά τις επιχειρήσεις της μέσα και γύρω από τη Συρία.

Ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας σημείωσε ότι υπάρχει ανοιχτή «κόκκινη γραμμή» ανάμεσα στις δυο χώρες για την ανταλλαγή άμεσων πληροφοριών.

Ισραηλινοί και ρώσοι αξιωματούχοι είχαν συναντηθεί τον Σεπτέμβριο για να συζητήσουν θέματα συνεργασίας, όταν ανακοινώθηκε από τη Ρωσία ότι θα ξεκινήσει τις επιχειρήσεις στην Συρία, στο πλευρό του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Πριν από ένα χρόνο, οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν καταρρίψει συριακό μαχητικό αεροσκάφος, ρωσικής κατασκευής, επειδή διείσδυσε στον ισραηλινό εναέριο χώρο στην περιοχή των υψιπέδων του Γκολάν.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Comments are closed.