Σε νευρική κρίση το Ποτάμι – Συνεχίζει την κόντρα ο Χατζηνικολάου

Σταύρος - Χατζηνικολάου

Δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος από τη θυελλώδη συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στον eniko χθες το βράδυ. Ο Νίκος Χατζηνικολάου πιστός στο φετινό concept που έχει υιοθετήσει απέναντι σε όλους (σχεδόν) τους καλεσμένους του, οργάνωσε τη συνέντευξη με τον επικεφαλής του Ποταμιού έτσι ώστε από το πρώτο λεπτό ο καλεσμένος του να δέχεται πολλαπλά και συντονισμένα πυρά από τον ίδιο, αλλά και το πάνελ. Είναι προφανές και αποδείχτηκε και στη συνέχεια, ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης αλλά και το επιτέλειο του ανέμεναν ότι θα υπάρξουν κάποιες δύσκολες ερωτήσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν προετοιμασμένοι για στενό μαρκάρισμα. Ετσι κάποια στιγμή όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης έχασε την ψυχραιμία του από το συνεχές σφυροκόπημα εκνευρίστηκε και είπε στον Χατζηνικολάου το viral πλέον «Λές ψέματα» με τα όσα ακολούθησαν στη συνέχεια από την έκρηξη του Χατζηνικολάου.

Ομως όσο εξελισσόταν ο καυγάς στο στούντιο ο Δημήτρης Τσιόδρας που εκτελεί χρέη εκπροσώπου Τύπου στο Ποτάμι, άρχισε να σηκώνει tweets κατηγορώντας τον Νίκο Χατζηνικολάου για τις θέσεις που εξέφραζε. Μετά το τέλος της εκπομπής ο Χατζηνικολάου ενημερώθηκε για αυτό το συμβάν και σήμερα το πρωί στη ραδιοφωνική του εκπομπή επανήλθε δριμύτερος. Οπως είπε μετά το τέλος τις εκπομπής έκατσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τον Ιωσήφ Καλαμαράκη του Real FM και ανέσυραν όλες τις δηλώσεις και αναφορές του Σταύρου Θεοδωράκη για τη συμφωνία που έπρεπε να γίνει με την τρόικα και τις έπαιξε στην εκπομπή αναδεικνύοντας την αναντιστοιχία  όσων ο επικεφαλής του Ποταμιού έλεγε πριν λίγους μήνες και σε αυτά που υποστήριζε στη χθεσινή εκπομπή. Επίσης ο Χατζηνικολάου άσκησε σφοδρή κριτική τόσο στο Σταύρο Θεοδωράκη όσο και στο Δημήτρη Τσιόδρα για τα tweets.

Από όλα αυτά τα συμπεράσματα είναι δύο:

Πρώτον: Είναι φανερό ότι στο Ποτάμι ακόμη δεν έχουν καταλάβει τι συνέβη και υπέστησαν την εκλογική ήττα ή ίσως το έχουν καταλάβει αλλά δεν μπορούν να το διαχειριστούν, αφού καλή είναι η επίκληση παντελούς έλλειψης πολιτικής γνώσης και εμπειρίας ως πλεονέκτημα για ένα νέο φορέα, αλλά σε κάποιες στιγμές η πολιτική γνώση και εμπειρία μάλλον είναι χρήσιμη. Ο εκνευρισμός του επικεφαλής του κόμματος όταν στριμώχνεται, αλλά και αντιδράσεις όπως η ανάρτηση επικριτικών tweets απέναντι σε ένα δημοσιογράφο τη στιγμή που παίρνει συνέντευξη από τον επικεφαλής! δεν θα έλεγε κάποιος ότι είναι δείγματα ενός πολιτικού σχηματισμού που επικαλείται το καινούργιο και προοδευτικό.

Δεύτερον: Ανεξάρτητα από το αν και σε τι βαθμό προκλήθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν είναι καλή εικόνα όχι μόνο για εκείνον αλλά για οποιοδήποτε δημοσιογράφο παίρνει συνέντευξη από ένα πολιτικό αρχηγό, να εκνευρίζεται σε σημείο τέτοιο που να ανταλλάσσει «γαλλικά» με τον πολιτικό αρχηγό on air. Ακόμη και αν ο πολιτικός αρχηγός είναι εκνευρισμένος ή ακόμη και προκλητικός ο δημοσιογράφος οφείλει να δείξει ψυχραιμία απέναντι στο θεσμικό ρόλο του καλεσμένου. Αν ο πολιτικός αρχηγός έχει κατά το κοινώς λεγόμενο… ξεφύγει και δεν μπορεί να γίνει συζήτηση, ο δημοσιογράφος αυτό που πρέπει να κάνει είναι να πάρει το λόγο, να καληνυχτίσει το κοινό και να διακόψει ήρεμα και χωρίς φασαρίες την εκπομπή.

Comments are closed.