Μούφα, τούφα και social media

Μούφα, τούφα και social media

Opinions της Γιώτας Δημητρακοπούλου 

Ο ορισμός της πρόκλησης: Να είσαι ο Παντελής Καψής , you know; Παντελής Καψής! Και να ανακοινώνεις περιχαρής στο Facebook ότι επιστρέφεις… στη δημοσιογραφία. Βρε Αία! Βρε άνθρωπε! Μπουμπούνατο αλλιώς! Πες «επιστρέφω στη δουλειά», πες «επιστρέφω στο μεροκάματο»! Πες οτιδήποτε άλλο! Όχι και «δημοσιογραφία»! Δηλαδή είναι να τρελαίνεσαι με το situation! Δεν είσαι και ο Τζορτζ Στεφανόπουλος!

Μάχιμος ρεπόρτερ
Η κοροϊδία πια, είναι και με τη βούλα! Με κάθε επισημότητα! Δεν υποτίθεται βρε guys μου ότι το να είσαι journalist σημαίνει να είσαι… αντικειμενικός; Εδώ γελάμε, ναι, αλλά δεν υποτίθεται; Έκανε το διάλειμμα του με τους Παπαδήμους, με τις υποψηφιότητες του στο ΠαΣοΚ, με την «Ελιά» και βγαίνει τώρα και αμολάει με τέτοια ευκολία, ότι επιστρέφει στη δημοσιογραφία! Ο μάχιμος ρεπόρτερ… Jesus μα Jesus Christ!

Τσίπα
Με το καλό και ο Δημήτρης Τσιόδρας να επιστρέψει! Γιατί; Στη βαριά δημοσιογραφία κι αυτός! Εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, (νωρίτερα του Παπαδήμου κι αυτός) με τα tweets του που ξεσάλωσε προχτές εναντίον του δημοσιογράφου που έπαιρνε συνέντευξη από τον αρχηγό του.. (Πρωτάκουστα πράγματα!)… Έχει όλα τα προσόντα! Γεννημένος journalist και τούτος! Λαμπρή καριέρα τον περιμένει όταν ξεμπερδέψει με την πολιτική! Όλοι οι καλοί χωράνε guys μου! Οι everyone! Καλή καρδιά να υπάρχει και έλλειψη τσίπας… Και όλα γίνονται!

Καθεστώς
Άσχετο. Ένας άνθρωπος να υπάρξει, να κόψει σε βιντεάκι το σόου που κάνουν κάθε φορά Νίκος Χατζηνικολάου και Γιώργος Παπαδάκης, όταν θέλουν να τσακωθούν on air στις εκπομπές τους. Αφασία! Είναι unique στο είδος τους, διότι μπορούν να πλακωθούν ακόμα και μόνοι τους! Δεν χρειάζονται παρτενέρ! Το στήνουν όλο πάνω τους!

Μπρόντγουεϊ
«Τηλεοπτικό καθεστώς» αμφότεροι! Και γιατί λέμε να υπάρξει ένας άνθρωπος να συγκεντρώσει όλα τα πλάνα με τους τσακωμούς τους; Διότι θα έχει πολύ γέλιο guys μου να αντιληφθείς στο μεγαλείο του, πόσο ίδιους διαλόγους κάνουν κάθε φορά με τα «θύματα» τους! Πιάνονται από μία λέξη (αυτή μόνο διαφέρει) και μετά το τραβάνε από εδώ, το ξεχειλώνουν από εκεί και εκσφενδονίζουν ένα θεατρικό, πρώτης τάξεως! Μπρόντγουεϊ!

Μίνι Απολογισμός
Πάντως φτάνοντας στο κλείσιμο της χρονιάς σε λίγες μέρες, ένα πράγμα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα. Το μόνο μέρος όπου δεν συναντάς συσσωρευμένη μπίχλα στο ελληνικό television, είναι ο Σκάι. By far!

Tv quality
Έχει πρόσωπα βρε guys μου με μία ποιότητα. Σία Κοσιώνη, Εύα Αντωνοπούλου, Γιώργος Αυτιάς, θες Μπουσδούκου… Θες Τάκη Χατζή… Θες Κώστα Βαϊμάκη… Οι πάντες σχεδόν έχουνε ένα tv quality που δεν συναντάς πουθενά αλλού στο υπόλοιπο ελληνικό television! Να τα λέμε! Όταν στα υπόλοιπα channels μποχίζει η μπίχλα από τις σταρούμπες του κ@λου, ο Σκάι είναι το μόνο μέρος όπου έχεις καθαρά πρόσωπα, nice φάτσες που δεν σε προσβάλλει να τους κάνεις watch βρε guys μου! Μεγάλη υπόθεση!

Γεννημένος για τηλεόραση
Ο δε Μπογδάνος που έχει και την πρεμιέρα του μεθαύριο, είναι πραγματικά η έκπληξη. Το surprise! Διότι έχει εξελιχθεί σε μία tv persona, πραγματικά ξέρει να κάνει τηλεόραση! Και το εννοούμε πέρα για πέρα! Η βελτίωση του είναι θεαματική, ο τρόπος του στον αέρα είναι απιστεύτου! Και να φανταστείς ξεκίνησε από έναν καναπέ… Tης Αντωνοπούλου! Και πού έχει φτάσει! Η δε άνεση του στο πλατό; Κορυφαία! Τόσο πολύ ο φυσικός του χώρος, που ζήτημα αν στο σπίτι του νιώθει πιο cosy! Αυτός ναι! Είναι γεννημένος για television…

Σκεφτείτε το!
Και μιας και έχουμε πιάσει το channel του Φαλήρου… Βρε μήπως να το σκεφτόσασταν; Το να αξιοποιήσετε το δίδυμο Κούτρα – Ντσούνου σε κάτι πιο κωμικό, από την πρωινή ενημέρωση, όπου δεν είναι και το φόρτε τους!… Guys σοβαρά! Τους έχετε δει στα χιουμοριστικά σποτάκια που μπουμπουνάνε κατά καιρούς; Οι τύποι το ‘χουνε τρελά! Στα αλήθεια, τους πάει! Και μεταξύ μας θα είχανε και πιο επιτυχία από τους «Ότινάναι» σας (βλ. Βουλαρίνος), που υποτίθεται κάνουν σάτιρα! Ίντριγκα!

Άλλη τηλεόραση
Το έχουμε ξαναεπισημάνει στο παρελθόν, το τονίζουμε όμως και πάλι. Στα μικρά channels βρίσκεις πολλές φορές επίπεδο που ούτε που το πλησιάζουν στο ελάχιστο μεγάλα κανάλια! Λαμπρό παράδειγμα, ο Βασίλης Ταλαμάγκας κάθε απόγευμα στο SBC. Τέτοια η άνεση του journalist στον αέρα, αλλά και το όλο στήσιμο της εκπομπής που πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα talk show μεγάλων καναλιών!

Επόμενο βήμα CNN
Για το κλείσιμο, να το κατεβάσουμε το επίπεδο; Να το γκρεμοτσακίσουμε, για την ακρίβεια! Στο μίνι απολογισμό δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την… αναβάθμιση του Βαγγέλη Περρή. Που έγινε πανελίστας φέτος του Ουγγαρέζου! Εκτόξευση!

Αμπάχα μπούχα άντε γεια και wind στα πανιά!
(volume εσείς για το songάκι!)

Comments are closed.