Η σκασίλα της διαπλοκής

Πρετεντέρης - Ψυχάρης - Τσίπρας

“Έχω βαρεθεί να διαβάζω οτι φταίει η διαπλοκή επειδή η κυβέρνηση πάει στραβά! Άλλη σκασίλα δεν είχε η διαπλοκή”! Το ατράνταχτο επιχείρημα ανήκει στον Γιάννη Πρετεντέρη… Μόνο που πριν αλέκτωρ λαλήσει, αποδείχθηκε ότι αρκούσε μια σύσκεψη αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και μια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ… Για να κυκλοφορήσουν “ΤΑ ΝΕΑ” της Δευτέρας με πρωτοσέλιδο “Οταν ο Τσίπρας άναψε τσιγάρο” (λες κι αυτό ήταν το θέμα), και “ΤΑ ΝΕΑ” της Τετάρτης με κύριο άρθρο που κατηγορούσε τον πρωθυπουργό για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

 

Η σκασίλα της διαπλοκής

Απόσπασμα από το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στο Βήμα της Κυριακής (30-11-2015)

Η σκασίλα της διαπλοκής

Μάλιστα το τελευταίο, δηλαδή η επίθεση της εφημερίδας στον Αλέξη Τσίπρα σχολιάστηκε έντονα στο Διαδίκτυο (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ), ενώ πολλοί τη συσχέτισαν με την κλήση του Σταύρου Ψυχάρη απο τη Δικαιοσύνη για την έρευνα σχετικά με τα δάνεια των ΜΜΕ.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Τσίπρας είπε το ακριβώς αντίθετο από ό,τι ισχυρίζονται στο κύριο άρθρο τους “ΤΑ ΝΕΑ”: “Αυτά που ήξεραν ας τα ξεχάσουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να παρέμβουμε στο έργο της Δικαοσύνης για να προστατεύσουμε κανέναν”!

Αλλα τι πραγματικά προσπαθεί να πει ο Γιάννης Πρετεντέρης όταν δεν μαγειρεύει και μιλάει για τη σκασίλα της διαπλοκής: ότι σιγά που ολόκληρη διαπλοκή θα ρίξει τα μούτρα της να ασχοληθεί με τους κατσαπλιάδες του Τσίπρα που μυρίζουν, που είναι άξεστοι, βλάχοι, που χαλάνε την αισθητική μας…  Η αλήθεια ειναι ότι δεν θα ήθελε να συμβαίνει, για αυτό και το γράφει (μήπως θα του ζητήσει κανείς τα ρέστα), αλλά δυστυχώς για αυτόν συμβαίνει: η ελληνική αξιοθρήνητη διαπλοκή έχει πρεμούρα για τις τηλεοπτικές άδειες, διότι απλούστατα με τον τσαμπουκά της έχει καταλάβει τις συχνότητες, δηλαδή μαγαζιά γωνία και τώρα δεν θέλει να τα αφήσει με τίποτα!

Ειναι τέτοια η πρεμούρα της διαπλοκής – κι ας λέει ο Πρετεντέρης το αντίθετο, άλλωστε δεν φημίζεται για την εγκυρότητα του (για άλλα θα τον θυμόμαστε), που ακόμη και στελέχη της ΝΔ καταγγέλλουν την προσπάθεια των ολιγαρχών να ελέγξουν τις εκλογές στο κόμμα τους ώστε ο νέος αρχηγός να είναι του χεριού τους!

Το είπε και ο Τσίπρας με δικά του λόγια προχθές στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, «Έχουμε ήδη περάσει το νόμο για τα ΜΜΕ. Και τώρα η ευθύνη είναι στην αντιπολίτευση η οποία πρέπει να συναινέσει επιτέλους για τον ορισμό των μελών του νέου ΕΣΡ… Και αναρωτιέται κανείς: Γιατί δεν τολμούν; Το φοβούνται; Ποιους προστατεύουν;» αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε, «Αν δεν προχωρήσει άμεσα ο συναινετικός ορισμός των μελών του ΕΣΡ δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια”!

Comments are closed.