Η διαπλοκή σε ρόλο αντιπολίτευσης

Η διαπλοκή σε ρόλο αντιπολίτευσης

Τελευταίο κρούσμα η υπεράσπιση της δημοσιογραφίας στην Ειδομένη και το ντόπερμαν Πολάκη!

Το πρόβλημα δεν είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα (αν και χωράει πολύ συζήτηση), αντιμετωπίζει τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους περίπου όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση και μετά… Το πρόβλημα δεν είναι αν η επιχείρηση των αστυνομικών στην Ειδομένη έγινε στα μουλωχτά και σε απόσταση ασφαλείας από τα «αδιάκριτα» βλέμματα των δημοσιογράφων… Το θέμα δεν είναι ούτε η αντιπαράθεση Πολάκη με δημοσιογράφο (σιγά τα αβγά… Δεκάδες ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί σε κασετοφωνάκια)… Και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε onairκαβγά τύπου, Αλεξιάδη – Παππού.

Το θέμα είναι πού πήγαν τα 3 εκ ευρώ του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ποιοι δημοσιογράφοι τα πήραν, ποια Μέσα και με ποιους όρους. Αυτό ναι, είναι θέμα! Τα υπόλοιπα, δηλαδή η ξαφνική συγκίνηση των καθεστωτικών media και των Μέσων της διαπλοκής να υπερασπιστούν τη δημοσιογραφία που εμποδίζεται και τους δημοσιογράφους που βάλλονται από την εξουσία… Ή ο δήθεν πόνος ορισμένων μεγαλο-δημοσιογράφων, όψιμων υπερασπιστών της αμερόληπτης και αχειραγώγητης δημοσιογραφίας… Είναι για γέλια! Τι άλλο να κάνεις με αυτούς που σε άλλη περίπτωση θα δικαιολογούσαν τη «μυστική» επιχείρηση της αστυνομίας στην Ειδομένη, όπως έχουν κάνει άλλωστε με τις Σκουριές ή με την Κερατέα… Τι άλλο να κάνεις με αυτούς που χρειάστηκε να κρύψουν την αλήθεια για το χρέος; Μόνο να γελάσεις και να προσπεράσεις!

Άλλωστε λόγω έλλειψης αντιπολίτευσης, το ρόλο έχει αναλάβει η διαπλοκή! Τέτοιες εποχές και με τέτοια κόμματα, δεν αφήνεις τις υποθέσεις σου (βλ. τηλεοπτικές άδειες, ΕΣΡ, δάνεια ΜΜΕ, λίστες Λαγκάρντ κ.ά) στην τύχη τους!

Για αυτό και οι επόμενες ημέρες θα είναι ακόμη πιο θορυβώδεις… Όσο πλησιάζουν οι κρίσιμες ημερομηνίες… Εδώ όμως, (εκτός από την αγαπημένη αραβική παροιμία του Τσίπρα για τα σκυλιά που ουρλιάζουν), κολλάει και η φράση του Γεωργίου Παπανδρέου (έμπιστου των Βρετανών στα Δεκεμβριανά, για να μην ξεχνιόμαστε), από τη στιχομυθία του με κάποιον βουλευτή στο κοινοβούλιο που τον έβριζε, όταν ρώτησε «Ποιος το λέει αυτό;» για να απαντήσει, μόλις ο υβριστής είπε «εγώ»: «Τότε δεν έχει καμία σημασία»! Μα καμία όμως (όταν μιλάει η διαπλοκή)!

Comments are closed.