Αποχωρεί από το Ποτάμι και επιστρέφει στον ΣΚΑΙ;

 

Δημήτρης Τσιόδρας

Η είδηση δεν είναι ότι ο Δημήτρης Τσιόδρας αποχωρεί – σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, από το Ποτάμι… Ούτε ότι το Ποτάμι θα πρέπει να βρει νέο εκπρόσωπο Τύπου, (αφού όπως εύστοχα έχει γράψει ο Βηματοδότης* τους αλλάζει σαν τα πουκάμισα: 6 εκπροσώπους έχει «καταναλώσει» σε μια διετία)… Η είδηση είναι ότι ο Δημήτρης Τσιόδρας – ως δημοσιογράφος πια και όχι ως κομματικό στέλεχος – επιστρέφει στον ΣΚΑΙ, σε ρόλο μεροκαματιάρη σχολιαστή!

Αγνοώντας (για λόγους οικονομίας) την εύλογη απορία πολλών, «πώς γίνεται και ορισμένοι δημοσιογράφοι με εξαιρετική ευκολία μετακινούνται από τη δημοσιογραφία στην πολιτική και το αντίθετο»… Θα σταθούμε στον «κίνδυνο» που απειλεί το κανάλι του Φαλήρου… Αφού η επιστροφή Τσιόδρα – στο βαθμό που επιβεβαιωθεί, συνδυαστικά με την παρουσία του Παντελή Καψή θα δώσει το δικαίωμα σε πολλούς να μιλάνε πια για θύλακα της κυβέρνησης Παπαδήμου… Δεδομένου ότι και οι δύο δημοσιογράφοι ήταν από τα επίλεκτα στελέχη της!

 

*Διαβάστε τι έγραφε τον περασμένο Σεπτέμβρη (λίγο πριν τις εκλογές) ο Βηματοδότης για τους εκπροσώπους του Ποταμιού με τίτλο «Το ρεκόρ του Θεοδωράκη»:

«Η Αθηνά Δρέττα, η οποία συνόδευσε τον Στ. Θεοδωράκη και στο debate αλλά και στη ΔΕΘ, έχει την ιδιότητα της εκπροσώπου Τύπου του… προεκλογικού αγώνα. Η (προερχόμενη από τον Συνασπισμό και εν συνεχεία πασοκογενής) κυρία Δρέττα είναι επίσης υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι. Η αλήθεια είναι ότι και στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφια, πλην όμως δεν κατάφερε να εκλεγεί. Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Επειδή ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέχει ένα παράξενο πανελλήνιο και κομματικό ρεκόρ: είναι ο αρχηγός του κόμματος με τους περισσότερους εκπροσώπους Τύπου. Πάρτε χαρτί και μολύβι και υπολογίστε πόσοι εκπρόσωποι Τύπου πέρασαν από το κόμμα αυτό από τις 26 Φεβρουαρίου 2014 που ιδρύθηκε. Πρώτη ανέλαβε η Γεωργία Λινάρδου (ήταν στην πρώτη συνέντευξη Τύπου). Εν συνεχεία εξαφανίστηκε και ανέλαβε ο Κ. Αργυρός, ο οποίος και αυτός δεν μακροημέρευσε. Τον Αύγουστο του 2014 ανακοινώθηκε ότι εκπρόσωπος Τύπου αναλαμβάνει η Μαρία Καρχιλάκη, αλλά δεν έμεινε και αυτή πολύ. Ποιος ξέρει γιατί. Το περασμένο φθινόπωρο ανέλαβε η Οντίν Λιναρδάτου, η οποία συν τοις άλλοις είχε αναλάβει και χρέη διερμηνέως του κ. Θεοδωράκη με τους ξένους. Εν συνεχεία αναλαμβάνει ο Δ. Τσιόδρας, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει εκπρόσωπος, πλην όμως στην προεκλογική περίοδο μας προέκυψε η Αθηνά Δρέττα με την ιδιότητα της εκπροσώπου Τύπου όχι του κόμματος αλλά του προεκλογικού αγώνα. Τώρα θα ρωτήσετε τι έγιναν όλοι οι προηγούμενοι. Κάποιος μου είπε ότι έχουν την τύχη των αξιωματούχων της… Τσεχοσλοβακίας. Μόλις έχαναν το αξίωμά τους έφευγε και η φωτογραφία τους από τα δημόσια κτίρια. Εξαφανίζονταν, σας λέω…».

Comments are closed.