Στη μεταφυσική το έριξαν στον ΔΟΛ! Θα φτιάξουν λέει «μετά-εφημερίδα»

Στη μεταφυσική το έριξαν στον ΔΟΛ! Θα φτιάξουν λέει «μετά-εφημερίδα»

Το βιβλίο του τέως έδιωξε για λίγο τα πολλά σύννεφα που είχαν κατοικοεδρεύσει εδώ και καιρό στη Μιχαλακοπούλου, αλλά αμέσως μετά την ολοκλήρωση αυτής της προσφοράς τα σύννεφα δεν επανήλθαν απλά, πύκνωσαν και επικίνδυνα! Η κυκλοφοριακή κατάρρευση του Βήματος δεν έχει τελειωμό και πλέον η ναυαρχίδα του ΔΟΛ απειλείται άμεσα με πτώση κάτω και από τις 60 χιλιάδες φύλλα.

Το ραβασάκι της Κυριακής χτύπησε καμπανάκια στη Μιχαλακοπούλου με τα στελέχη να προσπαθούν να δουν τι θα κάνουν, αλλά επειδή η αυτοκριτική είναι απαγορευμένη λέξη στον ΔΟΛ, όπως μαθαίνουμε στις συσκέψεις για το τι μπορεί να γίνει τα στελέχη το έριξαν στη… μεταφυσική. Οπως λέμε «τι υπάρχει μετά τη ζωή;» στη Μιχαλακοπούλου αναρωτιούνται τι μπορεί να υπάρχει μετά την… εφημερίδα και το ανακάλυψαν! Μετά την εφημερίδα τα στελέχη του ΔΟΛ λένε ότι υπάρχει η… μετα-εφημερίδα!! Τι είναι όμως αυτή η «μεταεφημερίδα» όπως την ονόμασαν τα στελέχη του ΔΟΛ;

Πρόκειται για μια ιδέα που στηρίζεται στη έκδοση του ΣΚ των Financial Times η οποία δεν επικεντρώνει στην ειδησεογραφία αλλά σε αναλύσεις, θέματα features, ένθετα lifestyle και ένα περιοδικό. Δεν ξέρουμε λεπτομέρειες για το πώς σκέφτονται να το κάνουν όμως στο ΒΗΜΑ το οποίο θέλουν να κάνουν…. μεταεφημερίδα υπάρχουν ήδη όλα αυτά! Και αναλύσεις και features και ειδικά ένθετα (ορισμένα από τα οποία μάλιστα όπως το πολιτιστικό, τα βιβλία και το επιστημονικό διατηρούν ακόμη υψηλή ποιότητα) ενώ φυσικά υπάρχει και το ΒΗΜΑgazino με πλούσιο υλικό στο χώρο του lifestyle. Με απλά λόγια η μόνη αλλαγή που συζητιέται επί της ουσίας είναι το ΒΗΜΑ να μην έχει πλέον ειδησεογραφία και ρεπορτάζ! Ενδιαφέρον σίγουρα. Ισως τα στελέχη του ΔΟΛ σκέφτηκαν ότι έτσι που ήρθαν τα πράγματα καλύτερα να μην έχουν ειδησεογραφία, ρεπορτάζ και να έχουν πονοκεφάλους τι και πώς να το γράψουν. Αν τελικά αποφασιστεί αυτή η σκέψη για τη δημιουργία μιας μεταεφημερίδας στη Μιχαλακοπούλου θα πρέπει ταυτόχρονα να βρουν τρόπο να δημιουργήσουν και… μετα-αναγνώστες!

Η μετα-πραγματικότητα

Είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο ολικής κατάρρευσης του Βήματος πολύ πρόσφατα μετά την εκπληκτική κωλοτούμπα του διευθυντή της εφημερίδας Αντώνη Καρακούση οταν την επόμενη μέρα του πρώτου γύρου εκλογών στη ΝΔ αποθέωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο μαζί με την οικογένεια του συνολικά περιέγραφε με τα πιο μελανά χρώματα στο πρόσφατο παρελθόν. Η κωλοτούμπα Καρακούση είναι το κερασάκι στην τούρτα της τακτικής του ΔΟΛ τα τελευταία χρόνια. Το συγκρότημα στήριξε με πάθος όλες τις μνημονιακές πολιτικές, κορυφαία του στελέχη έγιναν υπουργοί μνημονιακών κυβερνήσεων, αποθεώθηκαν σε όλο αυτό διάστημα οι Βενιζέλος-Σαμαράς και επί τέσσερα χρόνια καθυβριζόταν συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας προσωπικά για να αποτελέσει τελικά και αυτός «τη νέα μεγάλη ελπίδα της χώρας» μια εβδομάδα πριν μπει στο Μαξίμου, όπως τώρα ο Κυριάκος είναι επίσης «η νέα μεγάλη ελπίδα της χώρας» μια εβδομάδα πριν (πιθανώς) γίνει πρόεδρος της ΝΔ.

Βασικοί αρθρογράφοι του ΔΟΛ αλλάζουν γνώμη για πρόσωπα και πολιτικές από τη μια εβδομάδα στην άλλη. Ο Νότης Παπαδόπουλος έγραφε λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου γιατί η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές και ποιά είναι τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη μέρα έγραψε άρθρο για μια αναμενόμενη συντριβή ενός απαρχαιωμένου πολιτικού σχηματισμού! Το αναγνωστικό αλλά και τηλεοπτικό κοινό έχει δείξει με εκκωφαντικό τρόπο την αποστροφή του σε συγκεκριμένα στελέχη του ΔΟΛ καταδικάζοντας τους σε δημοσιογραφική ανυποληψία με το συγκρότημα να επιμένει να τους έχει στη βιτρίνα του. Με αυτά και με αυτά το ΒΗΜΑ με το ζόρι ξεπερνάει τις 60 χιλιάδες και τα ΝΕΑ λιμνάζουν περίξ των 20 χιλιάδων φύλλων πανελλαδικά.

Comments are closed.