Οι νεοφιλελεύθεροι του Ποταμιού στηρίζουν Μητσοτάκη

Οι νεοφιλελεύθεροι του Ποταμιού στηρίζουν Μητσοτάκη

Πρώτος ο Νίκος Δήμου – Όλοι αυτοί έγιναν μέλη της ΝΔ;

Θυμόμαστε την εποχή της ίδρυσης του Ποταμιού, τότε που Νίκος Δήμου εμφανιζόταν ως καθοδηγητής και μέντορας του τηλεοπτικού κόμματος-καμώματος του Σταύρου Θεοδωράκη. Κάποια στιγμή ανέφερε πως το Ποτάμι στηρίζεται από ξένους παράγοντες… και μετά «παραιτήθηκε» γιατί αυτή η δήλωση παραήταν ειλικρινής. Αυτό κρατήστε το για αργότερα.

Το Ποτάμι ήθελε να προσδιορισθεί ως κεντρώο κόμμα, ωστόσο τα νεοφιλελεύθερα στελέχη του (βλ. Σκυλακάκης), δεν το άφηναν να φανεί ως τέτοιο. Ακόμη η εμμονή του Σταύρου Θεοδωράκη να μπει σε μία κυβέρνηση όποια κι αν είναι αυτή, ακόμη και η συναίνεσή του δίχως όρους σε όποιο μνημόνιο, δεν του άφησαν κάποιο ψήγμα, κοινωνικού προφίλ, αντίθετα τον κατέταξαν με μεγαλύτερη ταχύτητα σε αυτό που ονομάζουμε «σύστημα» που απλά θέλει να κρατηθεί στα πράγματα αλλά με άλλο πρόσωπο.

Στις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου της ΝΔ, είδαμε πολλούς του Ποταμιού να στήνονται στις ουρές… και όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, διέγνωσαν την επιθυμία τους να τραβήξουν τη Νεοδημοκρατική ταλαιπωρία για να ψηφίσουν τον υιό του Μητσοτάκη.

Τότε ήταν που ο Νίκος Δήμος ο Ποταμίσιος υπενθύμιζε με tweet του, την αγωνία του για τον Μητσοτάκη. Μας την είχε εκφράσει και ένα μήνα πριν με άρθρο του στο protagon.

Πάμε στο σήμερα
Στελέχη του Ποταμιού, αναρωτιούνται για το πού πάει το Ποτάμι, ιδεολογικά, πολιτικά κλπ… Κάποιοι από αυτούς με αρθρογραφία τους στο «ΒΗΜΑ» (εφημερίδα που δεν φημίζεται για τις Καραμανλικές της περγαμηνές), αναφέρουν πως ένας δρόμος για το κόμμα του Θεοδωράκη που παραπαίει, είναι μία συμπόρευση μόνο με τη ΝΔ του Μητσοτάκη.

Πάμε τώρα στους λογικούς συνειρμούς και ερωτήματα
1) Τι σχέση έχουν οι Ποταμίσιοι με τον Μητσοτάκη, και όλοι αυτοί έχουν γίνει μέλη της ΝΔ, ενώ ήδη είναι μέλη σε άλλο κόμμα; Ο κύριος για παράδειγμα που αρθρογραφεί στο «ΒΗΜΑ» είναι μέλος του Ποταμιού; Ενώ υπέγραψε δήλωση στη ΝΔ ότι δεν ανήκει σε άλλο κόμμα; Γιατί το προσωπικό του twitter νομίζεις πως ζει και αναπνέει για τον Μητσοτάκη.

2) Αληθεύει πως συγγενείς πρωτοκλασάτων στελεχών του Ποταμιού κάνουν αγώνα υπέρ Μητσοτάκη;

3) Υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία συμφερόντων, ανάμεσα στον ΔΟΛ που ανοιχτά στηρίζει τον Μητσοτάκη… και τον πρώην εργαζόμενο του MEGA Θεοδωράκη, που βλέπει πολιτική επιβίωση μέσω του υιού του πρώην Πρωθυπουργού;

4) Εκείνα τα ξένα συμφέροντα που μας έλεγε ο Νίκος Δήμου ότι στηρίζουν το Ποτάμι, μήπως στηρίζουν και τον Μητσοτάκη; Και όλοι μαζί είναι όχημα των δανειστών στην Ελλάδα; Ως εναλλακτική του υποταγμένου Τσίπρα; Μήπως υπάρχουν και κάποια γραμμάτια από παλιά;

5) Το γεγονός ότι με την υποψηφιότητα του Μητσοτάκη συντάσσονται ακροδεξιά στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης του Σαμαρά και του ΛΑΟΣ (Γεωργιάδης και έρχονται και οι άλλοι), νεοφιλελεύθερα στελέχη του Ποταμιού, αλλά και όλοι εκείνοι που διαχρονικά έχουν πολεμήσει την Καραμανλική ΝΔ, αφήνει έκπληκτο τον κάθε παραδοσιακό Νεοδημοκράτη.

Το μείγμα πολιτικού τυχοδιωκτισμού της υποψηφιότητας Μητσοτάκη είναι εκρηκτικό. Γίνεται αθροιστικά ακόμη πιο εκρηκτικό από εκείνο της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα.

Αν τελικά επέλθει αλλοίωση του εκλογικού πολιτικού αποτελέσματος από στοιχεία άλλων συμφερόντων και άλλων κομμάτων που έχουν παρεισφρήσει στους εκλογικούς καταλόγους της ΝΔ, τότε μιλάμε για μία τραγωδία για τη ΝΔ και την Ελλάδα. Μιλάμε για διάσπαση.

Κανείς γνήσιος Νεοδημοκράτης δεν αντιλαμβάνεται, πως θα μπορέσει να εκφραστεί από το κόμμα Μητσοτάκη-Σαμαρά- Γεωργιάδη-Θεοδωράκη και λοιπών άσχετων με την Ιδρυτική Διακήρυξη και ιστορία της κεντροδεξιάς παράταξης.

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com

Comments are closed.