Με τις γιαγιάδες της Λέσβου συναντήθηκε ο Μητσοτάκης

Τα βέλη του σε κυβέρνηση, ΕΕ και Τουρκία έστρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λέσβο, μετά την επίσκεψή του στο κέντρο υποδοχής προσφύγων – μεταναστών στην περιοχή της Μόριας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Με τις γιαγιάδες της Λέσβου συναντήθηκε ο Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για ένα πρόβλημα που «επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο από τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης».

«Η χώρα αντιμετωπίζει, σήμερα, ένα τεράστιο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα το οποίο έχει και ανθρωπιστική διάσταση, αλλά και διάσταση ασφάλειας. Ένα πρόβλημα, το οποίο, δυστυχώς, επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο από τους κακούς χειρισμούς της Κυβέρνησης. Είναι απολύτως ξεκάθαρο, ότι η Κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την κατασκευή των hot spots, στα πέντε νησιά του Αιγαίου» υποστήριξε.

Και εκτίμησε ότι το πρόβλημα δεν θα αντιμετωπιστεί με την κατασκευή των hot spots, «είναι πιο σύνθετο» και «χρειάζεται οργανωμένη αντιμετώπιση από πλευρά Ευρωπαϊκής Ένωσης».

“Χρειάζεται τα κράτη – μέλη της Ευρώπης να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στους πρόσφυγες, οι οποίοι πρόκειται να μεταγκατασταθούν στην Ευρώπη” πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας σημείωσε ότι «και η ίδια η Τουρκία χρειάζεται να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διότι το πρόβλημα αυτό δεν πρόκειται να λυθεί, εάν δεν υπάρξει μια ουσιαστική ανάμειξη της Τουρκίας στην αντιμετώπισή του».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κέντρο υποδοχής στη Μόρια, συνομίλησε με πρόσφυγες που μόλις έφτασαν στη χώρα, ενώ άκουσε και τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής που διαμαρτύρονται για την κοπή αιωνόβιων δέντρων, προκειμένου να κατασκευαστεί το κέντρο.

Νωρίτερα επισκέφθηκε το κέντρο στο Καρά Τεπέ, όπου μπήκε σε ένα από τα ειδικά διαμορφωμένα οικήματα όπου διαμένουν μέχρι και δέκα άνθρωποι και ρώτησε για τις συνθήκες υγιεινής. Στο συγκεκριμένο κέντρο μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι και 1.600 άνθρωποι, αφού ταυτοποιηθούν, με μέσο όρο παραμονής τέσσερις ημέρες.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τις γιαγιάδες, η φωτογραφία των οποίων να ταϊζουν ένα μωρό – πρόσφυγα από τη Συρία έκανε το γύρο του κόσμου. «Με τις γιαγιάδες που με την ανθρωπιά τους συγκίνησαν ολόκληρο τον κόσμο και έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες», έγραψε στο Twitter δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους μαζί τους.

Το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της περιφέρειας βορείου Αιγαίου.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.