Τραγωδία στη Βαυαρία: Μετωπική σύγκρουση τρένων με 8 νεκρούς

Δυο επιβατηγά τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά στη Βαυαρία της Γερμανίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 8 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και πολλοί να τραυματιστούν σοβαρά.

Τραγωδία στη Βαυαρία: Μετωπική σύγκρουση τρένων με 8 νεκρούς

 

Η σύγκρουση σημειώθηκε σήμερα το πρωί (περίπου στις 7.00 τοπική ώρα), μεταξύ των σταθμών Holzkirchen και Rosenheim στην πόλη Bad Aibling, νοτιοανατολικά του Μoνάχου,

Τα δυο τρένα κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα σύμφωνα με την εταιρεία στην οποία ανήκουν και αμφότερα εκτροχιάστηκαν μερικώς, με ορισμένα βαγόνια να έχουν ανατραπεί.

Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τουλάχιστον 8 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων οι οδηγοί των δυο αμαξοστοιχιών καθώς και δυο φύλακες, ενώ οι τραυματίες είναι περίπου 150. Εξ αυτών, οι 50 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρονται με ελικόπτερα σε κλινική.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα και διασώστες που προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους παγιδευμένους, ωστόσο το έργο τους είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς η περιοχή που σημειώθηκε το δυστύχημα είναι δασώδης και δύσβατη.

Για «το πιο σοβαρό ατύχημα εδώ και χρόνια στην περιοχή» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Στέφαν Σόνταγκ.

Το αδερφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ, το βαυαρικό CSU, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του:

«Θρηνούμε για τα θύματα του δυστυχήματος στο #BadAibling. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί τι προκάλεσε τη σύγκρουση των δυο τρένων της εταιρείας Meridian που ανήκει στον όμιλο Transdev. Υπεύθυνη για την λειτουργία της γραμμής είναι η Deutsche Bahn.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.