Δραγασάκης: Υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν τα σύνορα

Στον κίνδυνο να κλείσουν τα σύνορα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο Γιάννης Δραγασάκης, που τόνισε ότι αυτό είναι κάτι που η Ελλάδα δεν μπορεί να ελέγξει και η κοινωνία θα πρέπει να προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο.

Δραγασάκης

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Alpha, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι «πρέπει να δούμε τι θα γίνει με την Τουρκία» στο ζήτημα της καταπολέμησης των παράνομων δικτύων μεταφοράς προσφύγων.

«Εάν η Τουρκία αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, τότε η κατάσταση θα γίνει διαχειρίσιμη» είπε ο κ. Δραγασάκης, που τόνισε παράλληλα ότι ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες δεν αντιλαμβάνονται ότι η Ευρώπη έχει κάποια κεκτημένα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, σε ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων η Ελλάδα δεν θα βγει από τη ζώνη Σένγκεν αλλά για κάποιους μήνες 50.000 ή 60.000 μετανάστες δεν θα μπορούν να φύγουν από τη χώρα μας. Σε αυτό το σημείο, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε τη σημασία της γρήγορης ολοκλήρωσης των κέντρων κράτησης στην Ελλάδα.

Για νέα μέτρα 

Τα μέτρα στα οποία αναφέρθηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ χτες είναι αυτά που έχουν προσυμφωνηθεί και δεν υπάρχουν άλλα στο «τραπέζι», ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης ο κ. Δραγασάκης.

«Δεν υπάρχουν στο τραπέζι άλλα μέτρα» είπε ο κ. Δραγασάκης και εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει αυτά που έπρεπε και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν είναι διαχειρίσιμες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι οι θεσμοί ζήτησαν να αποχωρήσουν από την Αθήνα για να μελετήσουν τις προτάσεις και θα επιστρέψουν σε μια εβδομάδα. «Μόλις τελειώσει η αξιολόγηση θα γίνουν ορισμένα σημαντικά πράγματα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πάρει μέτρα ρευστότητας και θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος» είπε ο κ. Δραγασάκης, που τόνισε παράλληλα ότι στο σημείο αυτό θα έχει ολοκληρωθεί το 50% του μνημονίου.

Για το ενδεχόμενο εκλογών 

«Δεν υπάρχει θέμα εκλογών αν μπορούμε να υπηρετούμε την εντολή του λαού» τόνισε ο κ. Δραγασάκης.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.