Ν.Παππάς: Τα ΜΜΕ να μην επιχειρούν να βγάλουν μπροστά τους εργαζόμενους ως δικαιολογία

“Η κυβέρνηση επιθυμεί να διαμορφώσει μία βιώσιμη αγορά στα ΜΜΕ”, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και σημείωσε ότι “τα περί συνταγματικότητας ή αντισυνταγματικότητας θα συζητηθούν αύριο στη Βουλή”.

Επισήμανε ότι τα κανάλια σήμερα δεν έχουν άδειες και έκανε λόγο για «μη βιώσιμα σχήματα με όρους αγοράς», τονίζοντας ότι δυσκολεύονται να παράγουν πρωτογενές προϊόν. Επανέλαβε ότι θα γίνει διαγωνισμός για τέσσερις άδειες και αναφερόμενος στα δάνεια των τηλεοπτικών καναλιών, υπενθύμησε ότι ελέγχονται από τη δικαιοσύνη, ενώ τόνισε ότι η αγορά δεν δίνει λύση στο ζήτημα της βιωσιμότητας των καναλιών.

Ο υπουργός Επικρατείας απαντώντας σε επανειλημμένες ερωτήσεις για ενδεχόμενες απολύσεις ζήτησε από τα ΜΜΕ «να μην επιχειρούν να βγάλουν μπροστά τους εργαζόμενους ως δικαιολογία». «Κριτική σχετικά με την μεταρρύθμιση για τα κανάλια δεχθήκαμε από τους ιδιοκτήτες όχι από τους εργαζόμενους«, διευκρίνισε.

Καταλόγισε στη Νέα Δημοκρατία ότι βρίσκει προφάσεις για να μη γίνει διαγωνισμός και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση εξάντλησε τα περιθώρια διαλόγου

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ενώ ο ισχύων νόμος προβλέπει διαγωνισμό αυτός έχει καθυστερήσει τόσο πολύ. Προφανώς ο εξορθολογισμός κάποιους ενοχλεί» σχολίασε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει κανάλι που κοιμήθηκε με περιφερειακή άδεια και ξύπνησε με εθνική».

Δεν υπάρχει θέμα εκλογών

“Δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές και δεν υπάρχει κανείς λόγος για τέτοια συζήτηση”, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, μιλώντας στο Mega. Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό επισήμανε ότι “δεν υπάρχει καμία ένσταση από τους θεσμούς στον βασικό πυρήνα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και αυτό αποτελεί μια καλή αρχή”.

Μιλώντας για τις κινητοποιήσεις των αγροτών επανέλαβε την έκκληση για διάλογο και εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να αποφεύγονται οι ακραίες πράξεις και να μην κλείνουν τα σύνορα. Επισήμανε ότι και οι αγρότες πρέπει να καταλάβουν, ότι είναι καλό για όλους να περάσουμε σε ένα σύστημα κοινών κανόνων.
Πηγή avgi.gr

Comments are closed.