Το VICE σε συνεργασία με τον Όμιλο Ant1 συνεχίζει τη διεθνή του επέκταση και στην ανατολική Ευρώπη

Το VICE σε συνεργασία με τον Όμιλο Ant1 συνεχίζει τη διεθνή του επέκταση και στην ανατολική Ευρώπη

Οι δραστηριότητες του VICE επεκτείνονται  στη  Ρωσία, Τσεχία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Σλοβακία και Κροατία – παράλληλα οι δραστηριότητες του VICE θα συνεχιστούν στην Ελλάδα, Σερβία και Ρουμανία

Η επέκταση του VICE ακολουθεί την αναπτυξιακή πολιτική του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ , για την απόκτηση ενός μεγαλύτερου μεριδίου του κοινού στις δυναμικές ηλικίες.

Το VICE σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, ανακοίνωσε την υλοποίηση μιας σημαντικής επέκτασης σε μεγάλο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης, η οποία θα επιτρέψει στην εταιρεία να συνεχίσει να κατέχει ηγετική θέση στις επιλογές του νεανικού κοινού.

Το VICE θα ξεκινήσει τη νέα του λειτουργία και τις παραγωγές του, με σκοπό να δημιουργήσει και να διανείμει το μοναδικό του πρόγραμμα σε χώρες όπως η Ρωσία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Σλοβενία, η Σλοβακία και η Κροατία. Κλειδί για την απόφαση αυτή είναι οι εντυπωσιακές επιδόσεις στην Ελλάδα, τη Σερβία και τη Ρουμανία όπου ήδη ΑΝΤΕΝΝΑ και VICE δραστηριοποιούνται από κοινού.

Λύδια λίθος της στρατηγικής του Ομίλου ANTENNA είναι η περαιτέρω επέκτασή του στις διεθνείς αγορές με έμφαση στα digital media.
Ο Shane Smith, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του VICE, δήλωσε: «Το  VICE έχει βρει μια απίστευτη αγορά στην Ανατολική Ευρώπη.  Γιατί;  Επειδή οι νέοι θέλουν να βλέπουν εκείνο το είδος του περιεχομένου που έχει σημασία για αυτούς, είτε πρόκειται για ειδησεογραφικά νέα είτε για lifestyle είτε για ντοκιμαντέρ – αποτυπωμένο με τον τρόπο που οι ίδιοι βλέπουν τον κόσμο. Πολύ λίγα μέσα καταφέρνουν να τους το προσφέρουν αυτό. Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, αποτελεί τον ιδανικό εταίρο, καθώς διαθέτει όλο το εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, και κατανοεί πλήρως τις λειτουργίες και τις δραστηριότητες του VICE».

Ο ΑΝΤΕΝΝΑ Group CEO, Θοδωρής Κυριακού, ανέφερε: «Η συνεργασία μας με το VICE, είναι μια πραγματική επιτυχία. Το VICE έχει μια μοναδική παρουσία και λειτουργεί ως μαγνήτης για το νεανικό κοινό. Εμείς ως Όμιλος παρέχουμε συμπληρωματικές υπηρεσίες και έχουμε δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα μεγάλο κοινό, πολύ γρήγορα. Μέσω της μονάδας Amplifier, παρέχουμε ένα ‘one stop shop’ για ψηφιακές εταιρίες, οι οποίες επιθυμούν να επεκταθούν γρήγορα και με μεγάλη επιτυχία στην Ανατολική Ευρώπη».

Το VICE και ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το 2014 με την έναρξη της λειτουργίας του VICE στην Ελλάδα. Η συνεργασία αυτή, δημιούργησε μια δυναμική επιχείρηση που λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο, με σκοπό την παραγωγή και προβολή τοπικών ειδήσεων, θεμάτων πολιτισμού και lifestyle στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο. Αυτό το τοπικό περιεχόμενο κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από σημαντικές ειδήσεις, όπως η ευρωπαϊκή κρίση χρέους και τα δεινά των προσφύγων από τη Συρία, μέχρι πολιτισμικά θέματα και lifestyle τα οποία σχετίζονται με τη νυχτερινή ζωή της Αθήνας και την καθημερινή ζωή των νεαρών Ελλήνων.

Η συνεργασία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και του VICE έχει καταφέρει να αυξήσει τους τελευταίους 12 μήνες τους επισκέπτες των τοπικών ιστοσελίδων στην Ελλάδα κατά 91%, στην Ρουμανία κατά 112% και στην Σερβία κατά 180%. Πέραν αυτής της μεγάλης επιτυχίας στα ψηφιακά μέσα,  το περιεχόμενο του VICE προσήλωσε αμέσως ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό στα δυναμικά κοινά και κυρίως στο κοινό ηλικίας 18-34.  Το VICE σήμερα προβάλλει μια καθημερινή εκπομπή στην τηλεόραση και έχει παράξει αρκετά σαρανταπεντάλεπτα αφιερώματα για το διαδίκτυο.

Μια παρόμοια σύμπραξη μεταξύ του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και του VICE ξεκίνησε το 2014 στη Σερβία, η οποία κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και την εμπιστοσύνη του κοινού 18-34, σημειώνοντας ποσοστό της τάξεως του 33%.

Το περιεχόμενο του VICE μεταδίδεται σε όλη την περιοχή μέσα από τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια του AΝΤ1: Antenna TV (Ελλάδα), Prva TV (Σερβία), B92 TV (Σερβία), Prva TV (Μαυροβούνιο). Από το 2014-2015, 175 ώρες περιεχομένου έχουν παραχθεί στην FTA television, στις περιοχές όπου έχουν συνεργαστεί ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ και το VICE. Κατά την ίδια περίοδο, στις ίδιες περιοχές έχουν παραχθεί βίντεο 220 ωρών συνολικά και πάνω από 8.200 άρθρα σε τοπικές γλώσσες.

VICE MEDIA
Το VICE είναι μια παγκόσμια εταιρεία μέσων ενημέρωσης που απευθύνεται στο νεανικό κοινό, με παραγωγές προερχόμενες από στούντιο. Ξεκίνησε το 1994 και πλέον δραστηριοποιείται σε πάνω από 30 χώρες, διανέμοντας υλικό σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους κάθε μήνα σε όλη την ψηφιακή και γραμμική τηλεόραση, την κινητή τηλεφωνία, τον κινηματογράφο και τα social media. Το VICE περιλαμβάνει ένα διεθνές δίκτυο ψηφιακών καναλιών, στούντιο τηλεόρασης και δυνατότητα παραγωγής ταινιών, ένα περιοδικό, μια δισκογραφική εταιρεία, εσωτερικά γραφεία δημιουργικών υπηρεσιών, εκδοτικό τμήμα και πρόσφατα ανακοίνωσε μια νέα διαδικτυακή τηλεοπτική κοινοπραξία με την A & E που ονομάζεται VICELAND.

Το βραβευμένο πρόγραμμα του VICE έχει αναγνωριστεί μεταξύ άλλων από την Academy of Television Arts & Sciences, Peabody Awards, Sundance Film Festival, PEN Center, Cannes Lions, Frontline Club, Knight Foundation, American Society of Magazine Editors, LA Press Club, and Webby Awards.

Οι συνεχείς επιτυχίες του Vice, όπως ότι κατόρθωσε να βάλει τον Ομπάμα μέσα στη φυλακή για να ακούσει τα προβλήματα των κρατουμένων, και φυσικά η σχετική εκπομπή στο HΒΟ, ή ότι ο Σέιν Σμιθ είχε πάει στη Βόρεια Κορέα, ανεβάζουν διαρκώς τη δημοτικότητά του κυρίως στο νεανικό κοινό. Κλειδί είναι και η σημασία που αποδίδει στα πρωτότυπα θέματα όπως οι γίγαντες της Ισλανδίας, μια ατίθαση γενιά body builders που ασκείται με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο. Όμως και το Vice της Ελλάδας, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, έχει αγγίξει θέματα που άλλοι δεν τολμούν, βλέποντας την ελληνική οικονομική κρίση με μια εικονοκλαστική ματιά.

Η εγκαθίδρυση του Vice χάρις στη συνεργασία με τον ΑΝΤΕΝΝΑ στη Ρουμανία και τη Σερβία έχει δώσει αξιομνημόνευτα ντοκιμαντέρ όπως “Oι πειρατές του Δούναβη”. Η επέκταση της κοινοπραξίας του ΑΝΤΕΝΝΑ με το Vice σε επτά νέες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης εντάσσεται στη στρατηγική επέκτασης του Ομίλου σε νέες αγορές και την προσέγγιση σε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του νεανικού κοινού, μέσα από τα new media. Με βάση και εφαλτήριο την Ελλάδα ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ προσφέρει την τεχνογνωσία και τις υποδομές του σε μεγάλες διεθνείς ψηφιακές εταιρείες όπως το Vice για να αναπτυχθούν, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας και υπηρετώντας το όραμα για ελληνική διεθνή πρωτοπορία, αποδεικνύοντας έτσι έμπρακτα ότι ο Όμιλος ANTENNA αποτελεί πλέον μια σημαντική δύναμη στον χώρο των media στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Comments are closed.