Επεισοδιακή η τράμπα Τζανάκη – Λάμψια

Επεισοδιακή η τράμπα Τζανάκη - Λάμψια

Από «ΤΑ ΝΕΑ» του Αντώνη στις κατηγορίες για διαρροές στο «ΕΘΝΟΣ»

Ο Παναγιώτης Λάμψιας επέστρεψε στα παλιά του λημέρια στο ΔΟΛ από τον οποίο είχε αποχωρήσει πριν από μια δεκαετία για να αναλάβει επιτελικό ρόλο στον Πήγασο. Ο Λάμψιας θα  καλύψει το κενό του Στέφανου Τζανάκη στη διεύθυνση σύνταξης των ΝΕΩΝ ο οποίος παραιτήθηκε πριν από δύο εβδομάδες και μάλιστα όπως μαθαίνουμε έχει συμφωνήσει να αναλάβει επιτελικό πόστο στον Πήγασο, πιθανότατα στο ΕΘΝΟΣ.

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι η επεισοδιακή αποχώρηση του Στέφανου Τζανάκη. Ήταν γνωστό ότι σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων στα ΝΕΑ δεν είχε δει με καθόλου θετικό μάτι την απόφαση του Σταύρου Ψυχάρη να αναλάβει την εφημερίδα ο Δημήτρης Μητρόπουλος για δύο λόγους. Πρώτον επειδή παρά την πολύχρονη παρουσία του στην εφημερίδα και παρά το γεγονός ότι προέρχεται από μια οικογένεια με ιστορικούς δεσμούς με τον ΔΟΛ, ο Μητρόπουλος διατηρούσε πάντοτε ένα απόμακρο και «ακραία ελιτίστικο» (όπως χαρακτηριστικά λένε δημοσιογράφοι των ΝΕΩΝ) προφίλ απέναντι στους συναδέλφους του. Ένα στυλ που είναι εντελώς αντίθετο με το ρόλο του διευθυντή και απαιτεί συνεργασία, συνεννόηση και κατανόηση. Δεύτερον ήταν γνωστό όχι μόνο, εντός ΔΟΛ, αλλά και εκτός, ότι ο Μητρόπουλος ανέλαβε την ιστορική και βαριά καρέκλα της διεύθυνσης των ΝΕΩΝ εξαιτίας της αλλαγής της πολιτικής κατάστασης… Και που σηματοδοτούσε η πρωθυπουργία του Αντώνη Σαμαρά.

Έτσι γρήγορα ο συνδυασμός της συμπεριφοράς του εντός των τειχών και η εικόνα των ΝΕΩΝ που είχαν μετατραπεί στην ουσία στα «ΝΕΑ του Αντώνη» (αστείο που κυκλοφορούσε τότε στη δημοσιογραφική πιάτσα) είχαν προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της εφημερίδας. Όμως τα πολλαπλά οικονομικά και άλλα προβλήματα στον οργανισμό έκρυβαν αυτή την κατάσταση αφού οι εργαζόμενοι ασχολούνταν περισσότερο με το αν θα βρίσκονται και την επόμενη μέρα στη θέση τους, αλλά και το πότε θα πληρωθούν, παρά με το να εγείρουν ζητήματα λειτουργίας.

Όπως μαθαίνουμε ο Στέφανος Τζανάκης ως παλαιό στέλεχος των ΝΕΩΝ που απολάμβανε της εμπιστοσύνης των εργαζομένων γινόταν ο αποδέκτης των προβλημάτων και αντιδράσεων στην εφημερίδα και προσπαθούσε να συμβιβάσει τις καταστάσεις όσο μπορούσε έχοντας φυσικά μπει σε διαδικασία τριβών με τον Μητρόπουλο. Η κατάσταση ξέφυγε πριν από λίγες εβδομάδες όταν ο Μητρόπουλος κατηγόρησε και μάλιστα δημόσια τον Τζανάκη ότι διαρρέει αποκλειστικά θέματα των ΝΕΩΝ στη σύζυγο του που είναι στέλεχος του πολιτικού ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ. Ο Τζανάκης έγινε φυσικά έξαλλος και όπως μας μετέφεραν, με κόπο συγκράτησαν τον Τζανάκη οι συνάδελφοι των ΝΕΩΝ για να μην υπάρξει σύρραξη στα διευθυντικά γραφεία. Όπως ήταν επόμενο ο Τζανάκης αμέσως δήλωσε ότι αποχωρεί, με τον Σταύρο Ψυχάρη να επιλέγει τελικά να φέρει πίσω τον Παναγιώτη Λάμψια, επιλογή που σύντομα θα γνωρίζουμε αν αφορά απλή αντικατάσταση του Τζανάκη στην εφημερίδα.

Comments are closed.