Συρία θυμίζει πλέον ο δημοσιογραφικός κλάδος!

Συρία θυμίζει πλέον ο δημοσιογραφικός κλάδος!

Όλοι εναντίον όλων – ζοφερό κλίμα παντού

Ο μέχρι πρότινος κραταιός και πανίσχυρος σε όλα τα επίπεδα δημοσιογραφικός κλάδος (συνθήκες εργασίας, αμοιβές, συλλογικές συμβάσεις, δικαιώματα, προνόμια, ταμεία, επαγγελματικές ευκαιρίες π.χ εύκολη μεταπήδηση στην πολιτική, εύκολη σύναψη συνεργασιών σε επίπεδο συμβούλων επικοινωνίας ή γραφείων Τύπου στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα) καταρρέει και φτάνοντας στο τέλος του παρουσιάζει όλες τις παθογένειες που παρουσιάζει μια τέτοια κατάσταση όπου και αν εκδηλώνεται. Τώρα πλέον όλοι είναι εναντίον όλων σε ένα σύμπλεγμα που θυμίζει Συρία όπου Ασαντ, αντιπολίτευση, τζιχαντιστές, κούρδοι, τούρκοι, Ρώσοι, Ιράν, Σαουδική Αραβία και ΝΑΤΟ πολεμούν ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί με τους υπόλοιπους.

Οι συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ τα βάζουν με την κυβέρνηση, οι μηντιάρχες με την ΕΣΗΕΑ, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ βάλλουν εναντίον της κυβέρνησης, εναντίον των εργοδοτών αλλά και εναντίον των συνδικαλιστών, η κυβέρνηση εναντίον ορισμένων μεγάλων εκδοτών και καναλαρχών, κάποια κόμματα είναι υπέρ συγκεκριμένων ΜΜΕ και εναντίον της κυβέρνησης και κάποια κόμματα υπέρ άλλων ΜΜΕ, κάποια ΜΜΕ είναι εναντίον της κυβέρνησης και έχουν ανοίξει μέτωπο με άλλα ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που είναι υπέρ της κυβέρνησης είναι ανοικτά εναντίον των ΜΜΕ που την αντιμάχονται.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό έρχονται νέα νομοθετήματα που αλλάζουν σε ένα βράδυ παγιωμένες καταστάσεις δεκαετιών στα ΜΜΕ (βλ. άδειες τηλεόρασης, ασφαλιστικό, φορολογικό  κλπ) και το καζάνι δεν βράζει απλά, αλλά είναι έτοιμο να εκτοξευτεί από το μάτι της κουζίνας. Είναι βέβαιο ότι το επόμενο στάδιο είναι να έρθουν σε αντιπαράθεση μεταξύ τους οι απλοί εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Ήδη μαθαίνουμε ότι από χθες στις συναντήσεις και τις επίσημες ή άτυπες συνελεύσεις εργαζομένων σε εφημερίδες και κανάλια υπάρχει μεγάλη ένταση ανάμεσα σε εκείνους που θέλουν να σταματήσει η απεργία και σε εκείνους που θέλουν να συνεχιστεί. Η κατάσταση μοιάζει αδιέξοδη και πολύ ζοφερή για τον κλάδο των ΜΜΕ.

Comments are closed.