Ο δημοσιογράφος του ΔΟΛ που συμβουλεύει τα κόμματα της αντιπολίτευσης

ΜΜΕ

Το κουίζ θα μπορούσε να ήταν κάπως έτσι: ποιος δημοσιογράφος του ΔΟΛ ζήλεψε τη δόξα των διαφημιστών και δίνει συμβουλές πολιτικής επικοινωνίας στα κόμματα της αντιπολίτευσης;

Δεδομένου ότι αυτό θα σκεφτεί κανείς διαβάζοντας στα σημερινά «ΝΕΑ» εν είδει πολιτικής ανάλυσης, «Πιο χρήσιμη είναι μια οργανωμένη καμπάνια που θα περιέχει συνθήματα, που θα κάνει φόκους στα ψέματα και στις επιπτώσεις τους, που δεν θα προτείνει μόνο, αλλά και θα ειρωνεύεται και θα απαξιώνει»!

Και τονίζουμε το «πολιτική» ανάλυση, διότι οι λέξεις και οι έννοιες κινδυνεύουν να χάσουν τη σημασία τους! Εξηγούμαστε. Είναι δικαίωμα του δημοσιογράφου να παίρνει θέση, να αντιπολιτεύεται ή όχι την εξουσία, αραδιάζοντας τα επιχειρήματα και τις απόψεις του. Είναι άλλο όμως αυτό, δηλαδή η πολιτική ανάλυση και άλλο να «συμβουλεύεις» λες και είσαι επικοινωνιολόγος ή διαφημιστής του τάδε ή δείνα κόμματος!

Είναι προφανές όμως ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος δεν ζήλεψε (τους επικοινωνιολόγους και τους διαφημιστές των κομμάτων της αντιπολίτευσης)! Άλλο φαίνεται ότι συνέβη: ο άνθρωπος εξάντλησε την αντοχή του περιμένοντας να κλείσει η παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και ξέσπασε! Διότι για ξέσπασμα πρόκειται και μάλιστα ανθρώπου που δεν μπορεί να σταθεί λεπτό με αυτή την κατάσταση! Αδυνατεί να κρατηθεί! Αδυνατεί, να περιμένει ώσπου να γίνουν εκλογές και να αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Οι λόγοι μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το να έχασε δουλειές που του εξασφάλιζαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης όταν κυβερνούσαν, μέχρι να μην του αρέσουν οι φάτσες των σημερινών κυβερνώντων! Φυσικά ως αιτία δεν εξαιρείται η περίπτωση να διαφωνεί με την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Δεκτά όλα!

Ωστόσο, το ξέσπασμά του που τον ανάγκασε – ως μη όφειλε, αφού δεν είναι αυτή η δουλειά του, να προχωρήσει σε συμβουλές στα κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα μια «οργανωμένη διαφημιστική καμπάνια», είναι ένα φαινόμενο που κάποιος ψυχολόγος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι διακρίνει ταραγμένες προσωπικότητες! Βαθιά νευρωτικές! Διότι τι είναι και η νεύρωση, σε απλά ελληνικά που δεν ξεχωρίζει, έξυπνους, καλλιεργημένους, φτωχούς και πλούσιους; Μια νησίδα στην οποία όταν εισέρχεται κανείς η ψυχή και το μυαλό (ανεξάρτητα από το πόσο έξυπνος μπορεί είναι κάποιος), δεν αποδέχεται την πραγματικότητα, λυπάται και κυρίως πονάει! Ένα χοντροκομμένο παράδειγμα νευρωτικού ανθρώπου, μιας και όλοι μας έχουμε τέτοιες εκφάνσεις ως προσωπικότητες, είναι να λες σε κάποιον ότι ένα και ένα κάνει δύο, και να στεναχωριέται που συμβαίνει αυτό! Αρνείται δηλαδή, να δεχθεί την πραγματικότητα όπως είναι και ταλαιπωρείται, ο ίδιος και οι γύρω του!

Σημείωση: αποφεύγουμε να αναφέρουμε το όνομα του δημοσιογράφου των ΝΕΩΝ, διότι το θέμα δεν είναι προσωπικό. Άλλωστε το «φαινόμενο» από την ημέρα που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, έχει πάρει επιδημικές διαστάσεις… Στα social media δε, ο συγκεκριμένος «ιός» θερίζει! Τέλος, επειδή πιστεύουμε και στηρίζουμε τις εφημερίδες… Όποιος ενδιαφέρεται ας αγοράσει το φύλλο και να το αναζητήσει!

Comments are closed.