Σε διημερίδα για την αδήλωτη εργασία συμμετείχε η διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας

Αστυνομία

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας έλαβε μέρος σε διημερίδα με θέμα «Καλές Πρακτικές στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τις στρατηγικές και μεθόδους της Επιθεώρησης Εργασίας για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας».

Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 26-27 Μαΐου 2016 στην Αθήνα και διοργανώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Πιο συγκεκριμένα, στη θεματική ενότητα «Ο ρόλος άλλων εθνικών θεσμικών φορέων που εμπλέκονται στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας», ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής συμμετείχε ως ομιλητής, μαζί με τον Διοικητή του Ι.Κ.Α. Διονύσιο Καλαματιανό, τον Ειδικό Γραμματέα Σ.Δ.Ο.Ε. Κωνσταντίνο Χρήστου, τον Διοικητή Ο.Γ.Α. Αθανάσιο Μπακαλέξη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Νικόλαο Λύτρα, υπό τον συντονισμό της Προϊσταμένης Σ.ΕΠ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνάς Βαλαμβού.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Πλουμής ανέπτυξε τις δράσεις της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας στον τομέα της καταπολέμησης της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας, ενώ παρουσίασε και στατιστικά στοιχεία ελέγχων, παραβάσεων, κ.λπ., στον τομέα αυτό για την τελευταία τριετία (ακολουθεί σχετικός πίνακας). Στο πλαίσιο της τοποθέτησης του, ο κ. Πλουμής επισήμανε ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας η εξάλειψη του φαινομένου της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Πίνακας στατιστικών στοιχείων ελέγχων, παραβάσεων, κλπ, για το θέμα της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας

διημερίδα για την αδήλωτη εργασία συμμετείχε η διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας

Comments are closed.