Σόιμπλε: Η Ελλάδα ανακάμπτει ταχύτερα από ό,τι πολλοί περίμεναν

Σόιμπλε

Σε ποιους να αναφέρεται άραγε ο μεγάλος…;

 

Πιο αισιόδοξος για την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα δήλωσε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι η  Ελλάδα ανακάμπτει ταχύτερα από ό,τι πολλοί περίμεναν.

«Τώρα αισθάνομαι πιο αισιόδοξος για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας από ό,τι προηγουμένως», δήλωσε ο Σόιμπλε, μιλώντας σε συνέδριο του υπουργείο Οικονομικών για την βιωσιμότητα της δημοσιονομικής κατάστασης της Γερμανίας, αναφερόμενος στη συμφωνία που επετεύχθη την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

Ο Σόιμπλε επισήμανε ακόμη ότι οι κρίσεις μπορεί να προκαλέσουν αντιδημοφιλείς δημοσιονομικές αποφάσεις, δήλωσε ωστόσο πεπεισμένος ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος δρόμος για την σταθερότητα του προϋπολογισμού.

Ο Γερμανός υπουργός σχολιάζει και το βρετανικό δημοψήφισμα, σημειώνοντας: “Πιστεύω ότι οι Βρετανοί θα λάβουν στο τέλος μια λογική απόφαση στο δημοψήφισμα”.

Παράλληλα, αναφορικά με την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Βερολίνου και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  για τη νομισματική πολιτική, υπογραμμίζει ότι  η ευθύνη που έχει η ΕΚΤ για το σύνολο της ευρωζώνης σημαίνει ότι ο θεσμός αυτός δεν εφαρμόζει την καλύτερη νομισματική πολιτική για τη Γερμανία.

Ο Σόιμπλε πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να αναγνωριστεί πως «η ΕΚΤ πρέπει να επιδιώκει μια πολιτική σε μια νομισματική ένωση και για τα 19 κράτη μέλη που δεν είναι η καλύτερη δυνατή νομισματική πολιτική για τη Γερμανία».

Δήλωσε ακόμα όλοι οι θεσμοί, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ, χρειάζεται να είναι ανοιχτοί στο να αποτελούν θέμα δημόσιας συζήτησης. Τις τελευταίες εβδομάδες, η ΕΚΤ έχει δεχθεί την κριτική κάποιων Γερμανών πολιτικών για τα πολύ χαμηλά επιτόκιά της.
Πηγή avgi.gr

Comments are closed.