Νέο κρούσμα μαζικών παρενοχλήσεων συγκλονίζει τη Γερμανία

Μερικούς μήνες μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς, ένα νέο κρούσμα μαζικών παρενοχλήσεων συγκλονίζει την Γερμανία και απειλεί να φέρει στην επιφάνεια ξενοφοβικά αισθήματα.

Νέο κρούσμα μαζικών παρενοχλήσεων συγκλονίζει τη Γερμανία

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, 18 γυναίκες κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από τρεις άντρες στο μουσικό φεστιβάλ Schlossgrabenfest στο Ντάρμστατ.

Σε αυτή την περίπτωση, η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση, με τις αρχές να προχωρούν στη σύλληψη τριών αντρών από το Πακιστάν. Την ίδια ώρα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αναζητά ακόμα άλλους τρεις άντρες, που πιθανώς να σχετίζονται με τις επιθέσεις.

Οι γυναίκες κατήγγειλαν ότι η ομάδα των αντρών από το Πακιστάν τις περιστοίχισε και προχώρησε σε σεξουαλική παρενόχληση –σωματική και λεκτική- εναντίον τους. Στο αντίστοιχο περιστατικό της Πρωτοχρονιάς, οι αστυνομικές αρχές είχαν καθυστερήσει να προχωρήσουν σε συλλήψεις, διχάζοντας την τοπική κοινωνία της Κολωνίας.

Δεκάδες γυναίκες είχαν ξεχυθεί τότε στους δρόμους, διαδηλώνοντας κατά της σεξουαλικής βίας. Την αντίδραση αυτή, όμως, καπηλεύτηκαν και ακροδεξιές ομάδες από όλη την Ευρώπη, που συσχέτισαν τις μεταναστευτικές ροές με την σεξουαλική βία.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.