Εφημερίδες για να πλένεις τζάμια

Εφημερίδες για να πλένεις τζάμια

Κυριακάτικα φύλλα που απευθύνονται σε ζώα και ηλίθιους

Με εξαίρεση τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στη «REAL NEWS» και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή που βγάζει ειδήσεις… Και τη δημοσκόπηση της Alco για το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»… Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων για άλλη μια φορά, είναι για να κόψεις τις φλέβες σου! Πιο βαρετά πεθαίνεις! Στην πραγματικότητα όμως, αποτυπώνουν με μοναδικό τρόπο την ένδεια του ελληνικού Τύπου!

Μετά από έξι χρόνια οικονομικής κρίσης και απαξίωσης των ΜΜΕ από τους πολίτες… Τα εκδοτικά συγκροτήματα αδυνατούν να ανασυνταχθούν και να βρουν τη νέα τους ταυτότητα, με αποτέλεσμα να αναπαράγουν ξεπερασμένα μοντέλα δημοσιογραφίας (προ ιντερνετικής έκρηξης), εγκλωβισμένα στο επίσης ξεπερασμένο μοτίβο του αντιπολιτευτόμενου ή συμπολιτευόμενου Τύπου.

Αδιάφορη και ανέμπνευστη θεματολογία, παγιδευμένη τις περισσότερες φορές στις αντιπολιτευτικές ανάγκες των ιδιοκτητών τους… Απουσιάζουν από τις εφημερίδες τα σοβαρά και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, αλλά και η ύλη εκείνη που να αποτυπώνει πραγματικά τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα και σε αυτούς τους πολίτες που την κατοικούν (πέρα από τα κλισέ για τις συνέπειες της κρίσης)!

Να δούμε όμως τι μαθαίνουμε από τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ενημερώνει τους αναγνώστες ότι οι έλληνες είναι ζώα κι όταν αρρωσταίνουν πάνε σε κτηνίατρο αντί σε γιατρό! Προφανώς το μήνυμα είναι διττό: αφενός το μνημόνιο Τσίπρα μετέτρεψε τη χώρα σε Βενεζουέλα της Ευρώπης και αφετέρου όσοι ψήφισαν Τσίπρα είναι ζώα!

Με άλλα λόγια, αν είσαι άνεργος δεν πρόκειται να πάρεις την εφημερίδα ούτε για την προσφορά (άσε που γνωρίζεις από πρώτο χέρι τι συμβαίνει όταν – χτύπα ξύλο, αρρωστήσεις)! Αν πάλι έχεις φράγκα, γιατί να την αγοράσεις και να μαυρίσεις την ψυχή σου κυριακάτικα και καλοκαιριάτικα;

Εφημερίδες για να πλένεις τζάμια

 

Το «ΒΗΜΑ» πληροφορεί όσους δεν το γνωρίζουν ότι «Τα νοσοκομεία αργοπεθαίνουν»! Δηλαδή η εφημερίδα καλεί τους αναγνώστες να την αγοράσουν για να μάθουν κάτι που ξέρουν από την ψήφιση του πρώτου μνημονίου! Μάλιστα.

Εφημερίδες για να πλένεις τζάμια

 

Ακόμη πιο «φρέσκια» όμως η ύλη της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με το άκρως αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο, «Οι φόροι φέρνουν black out στην οικονομία»! Αυτό κι αν είναι νέο!

Εφημερίδες για να πλένεις τζάμια

 

Το πρωτοσέλιδο της «REAL NEWS» αναμετριέται με τη βαρεμάρα μας αποκαλύπτοντας, «Αιφνιδιασμός Τσίπρα με απλή αναλογική»! Ποια αναλογική (και ποια άμστελ)!

Εφημερίδες για να πλένεις τζάμια

 

Υπάρχει όμως και η εκδοχή της «ΑΥΓΗΣ» που προσπαθεί να προσδώσει μια αισιόδοξη νότα με το σημερινό της πρωτοσέλιδο «Για το πώς θα βγούμε από τον λαβύρινθο της κρίσης». Τώρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας!

Εφημερίδες για να πλένεις τζάμια

 

Καταλάβατε ποιο είναι το πρόβλημα;

Comments are closed.