Ο… αντιστασιακός ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ

Ο... αντιστασιακός ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ

Καλή η αντίσταση, αλλά από ρεπορτάζ μηδέν

Προφανώς δεν είναι ωραίες εικόνες, εισαγγελείς και αστυνομικοί να περιφέρονται σε έναν τηλεοπτικό σταθμό στις 2 τα ξημερώματα… Εξίσου όμως προβληματικό είναι και όταν οι τηλεθεατές βομβαρδίζονται από τον ρεπόρτερ βάρδιας που μεταδίδει τις εν λόγω εικόνες… από ακατάληπτα λογύδρια περί ελευθερίας του λόγου και περί δημοκρατίας… Όταν νωρίτερα δεν έχει φροντίσει να μεταδώσει με ακρίβεια όλα τα στοιχεία του ρεπορτάζ.

Με άλλα λόγια οι τηλεθεατές που έβλεπαν σε ζωντανή σύνδεση αστυνομικούς και εισαγγελείς να μπουκάρουν στον ΣΚΑΙ νυχτιάτικα και να ψάχνουν το δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη, αγνοούσαν γιατί και ποιος ζήτησε αυτή τη σύλληψη ή γιατί ζητήθηκε η διακοπή της εκπομπής «Δίκη».

Ο ρεπόρτερ επαναλάμβανε διαρκώς ότι πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο σε τηλεοπτικό σταθμό, αφήνοντας – συνειδητά ή ασυνείδητα, δεν το γνωρίζουμε, να εννοηθεί ότι η εντολή μπορεί να δόθηκε και από την κυβέρνηση. Φυσικά δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο… Ο πλημμελής όμως τρόπος παρουσίασης του γεγονότος, επέτρεπε στους τηλεθεατές να εικάσουν ό,τι θέλουν και κυρίως να καταλάβουν ότι απειλείται η ελευθερία του λόγου στο πρόσωπο του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαΐδη, χωρίς να γνωρίζουν το γιατί με αποκλειστική ευθύνη του ρεπόρτερ!

Εν τέλει και πολύ απλά, αν δηλαδή ο δημοσιογράφος που αναζητούσαν οι εισαγγελείς νυχτιάτικα είχε πράξει ή έχει πράξει κακουργήματα – φυσικά δεν γνωρίζουμε κάτι τέτοιο – κατά τον ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ που κάλυπτε το θέμα στην είσοδο του καναλιού, εξακολουθεί να απειλείται η δημοκρατία και η ελευθερία της έκφρασης;

Ο... αντιστασιακός ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ

Comments are closed.