Η τουρκική αντιτρομοκρατική είχε ενημερώσει για το χτύπημα

Με τον τρόμο ζουν πλέον καθημερινά οι πολίτες της Κωνσταντινούπολης, της Άγκυρας αλλά και άλλων πόλεων της Τουρκίας –μια χώρα που δέχεται απανωτά χτυπήματα από τρομοκρατικές οργανώσεις και έχει ήδη πληρώσει βαρύ φόρο αίματος.

Η τουρκική αντιτρομοκρατική είχε ενημερώσει για το χτύπημα

Κατά τη χτεσινή επίθεση καμικάζι στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 239 τραυματίστηκαν. Από αυτούς, 41 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Κωνσταντινούπολη και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Και ενώ η πόλη προσπαθεί ακόμα να επουλώσει τις πληγές της και θρηνεί τους νεκρούς του τελευταίου μακελειού, δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι η αντιτρομοκρατική της χώρας είχε προειδοποιήσει σε επερχόμενο χτύπημα από το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, η τουρκική αντιτρομοκρατική είχε στείλει επιστολή στους υπεύθυνους του αεροδρομίου πριν από περίπου 20 ημέρες.

«Οι αντιτρομοκρατικές είχαν στείλει προειδοποιητική επιστολή στην κυβέρνηση και όλα τα δημόσια ιδρύματα στις αρχές του Ιουνίου, πριν περίπου 20 ημέρες» δήλωσε η δημοσιογράφος Χαντ Φάρατ στο τηλεοπτικό δίκτυο Dogan. Μάλιστα, τόνισε ότι το αεροδρόμιο Ατατούρκ βρισκόταν στη λίστα των πιθανών στόχων των τζιχαντιστών.

Τα θύματα
Η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν τουρκικής καταγωγής αλλά 13 από τους νεκρούς είναι από τη Σαουδική Αραβία, την Τυνησία, το Ιράκ, την Ιορδανία, την Ουκρανία, το Ιράν και το Τουρκμενιστάν.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.