Κάθε κυβέρνηση έχει τους καναλάρχες που της αξίζουν

Κάθε κυβέρνηση έχει τους καναλάρχες που της αξίζουν

Βαρδινογιάννης, Κυριακού, Κοντομηνάς είναι οι καναλάρχες του κ. Παππά; – Ο κ. Ψυχάρης κρίθηκε για την τηλεοπτική άδεια που κατέχει;

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρώτο συμπέρασμα από το σημερινό ρεπορτάζ του Κυριακάτικου «Βήματος» με τίτλο «Οι καναλάρχες του κ. Παππά» ότι «Κάθε κυβέρνηση έχει τους καναλάρχες που της αξίζουν»!

Το δεύτερο συμπέρασμα δια της εις άτοπον απαγωγής, αφού οι 11 υποψήφιοι λογίζονται ως καναλάρχες του κ. Παππά, τότε οι Σταύρος Ψυχάρης, Φώτης Μπόμπολας και λοιποί ήταν καναλάρχες των ΣαμαραΒενιζέλων και των υπολοίπων κυβερνήσεων της τελευταίας 25ετίας!

Επειδή όμως ο συλλογισμός του ρεπορτάζ της εφημερίδας του ΔΟΛ (που οδηγεί στα παραπάνω συμπεράσματα) ακροβατεί ή για άλλους αιθεροβατεί ή πιο απλά είναι αίολος…. Επιστρατεύοντας κανείς την κοινή λογική, που είναι απαραίτητο εργαλείο για τη λύση δύσκολων «εξισώσεων» όπως αυτή που επιχειρεί να «φωτίσει» στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα… Μοιραία γεννιούνται οι εξής απορίες:

1ον Ο Κυριακού (μεταξύ των 11 υποψηφίων που κατέθεσε φάκελο για το διαγωνισμό) είναι καναλάρχης του κ. Παππά;

2ον Ο Βαρδινογιάννης (επίσης μεταξύ των 11) είναι καναλάρχης του κ. Παππά;

3ον Ο Κοντομηνάς (ανάμεσα στους 11 κι αυτός) είναι καναλάρχης του κ. Παππά;

Η προφανής απάντηση κάθε λογικού και σκεπτόμενου ανθρώπου είναι ότι «Όχι δεν είναι καναλάρχες του κ. Παππά, οι Βαρδινογιάννης, Κυριακού, Κοντομηνάς»! Και πώς άλλωστε θα μπορούσε να είναι, αφού οι τηλεοπτικές επιχειρήσεις και των τριών υπήρχαν πολύ πριν γίνει υπουργός ο κ. Παππάς, πολύ πριν σχηματιστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ!

Επίσης, το γεγονός ότι ανάμεσα στους 11 υποψήφιους επιχειρηματίες που έχουν καταθέσει φάκελο προκειμένου να διεκδικήσουν τις 4 τηλεοπτικές άδειες, υπάρχουν εργολάβοι ή επιχειρηματίες που έχουν ανοιχτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη καθιστά το διαγωνισμό προβληματικό; Ύποπτο; Στημένο; Τι ακριβώς; Διότι μιλάμε σε μια φάση που ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης των φακέλων. Άρα μιλάμε για υποψηφιότητες και όχι για κανονικούς καναλάρχες.

Αφήστε δε που στους υφιστάμενους καναλάρχες, δηλαδή που έχουν σήμερα κανάλια και εκπέμπουν αυτή τη στιγμή ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ με ό,τι συνεπάγεται αυτό… Βρίθουν οι περιπτώσεις των εργολάβων και των επιχειρηματιών με ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις! Χρειάζεται να τις θυμίσουμε ή να τις ονοματίσουμε; Αν ναι! Τότε σίγουρα θα λέγαμε ότι ο κ. Μπόμπολας ανάμεσα στα άλλα είναι και εργολάβος. Ή επίσης στους επιχειρηματίες που διαθέτουν κανάλι αυτή τη στιγμή και έχουν ανοιχτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη σίγουρα ανήκει ο κ. Σταύρος Ψυχάρης!

Όπως λοιπόν δεν καθιστά ύποπτο τον Σταύρο Ψυχάρη το γεγονός ότι έχει εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη ή τον κ. Μπόμπολα επειδή είναι εργολάβος και κατέχουν και οι δύο κανάλι, δηλαδή το MEGA… Γιατί να καθιστά ύποπτο έναν υποψήφιο εργολάβο που διεκδικεί τηλεοπτική άδεια; Ή έναν επιχειρηματία που έχει ανοιχτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη; Και επαναλαμβάνουμε ο λόγος γίνεται για ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ που δεν έχουν περάσει ούτε καν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού!

Ποιος ακριβώς λοιπόν είναι το πρόβλημα; Μήπως τελικά το πρόβλημα το έχει ο κ. Ψυχάρης για αυτό και επιτίθεται κατά αυτόν τον τρόπο σε επιχειρηματίες που θα κριθούν, αν αξίζει να πάρουν τηλεοπτική άδεια;

Αλήθεια, ο κ. Ψυχάρης πότε κρίθηκε για την τηλεοπτική άδεια που κατέχει;

Comments are closed.