Μνημείο δημοσιογραφίας η συνέντευξη Κωνσταντόπουλου στο ΒΗΜΑ

 

Μνημείο δημοσιογραφίας η συνέντευξη Κωνσταντόπουλου στο ΒΗΜΑ

Το ‘χει κάνει ο Πρετεντέρης νωρίτερα στην «Ανατροπή» με τον Λαφαζάνη

Το έχει κάνει καλύτερα ο Γιάννης Πρετεντέρης τη σεζόν που πέρασε στην «Ανατροπή» του MEGA, καλώντας αυτούς που τον έβριζαν στο παρελθόν, όπως ο Λαφαζάνης και τα υπόλοιπα στελέχη της ΛΑΕ, για να «χτυπήσουν» τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα!

Πάμε όμως στα χθεσινά: Όχι μόνο δεν προετοιμάζει το αναγνωστικό του κοινό για αυτό που ακολουθεί στις μέσα σελίδες του κυριακάτικου «ΒΗΜΑτος» η διεύθυνση της εφημερίδας… Δηλαδή τη δισέλιδη συνέντευξη του Νίκου Κωνσταντόπουλου στον Πάνο Παπαδόπουλο… Απείλησε και να το εξοντώσει όσοι κατάφεραν να διαβάσουν αυτό το μνημείο δημοσιογραφίας!

Κρίμα που ο διευθυντής Αντώνης Καρακούσης δεν πρόβλεψε «χτύπημα» στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, του Παναθηναϊκού και πατέρα της Ζωής, διότι σίγουρα θα «τσίμπαγε» αναγνώστες με το αριστούργημα που φιλοξένησε!

Το μνημείο δημοσιογραφίας, διότι αν το αποκαλέσουμε διαφορετικά μειώνουμε την ένταση αυτής της παρέμβασης με τίτλο «Τα Ιουλιανά 2015 είναι πρωθυπουργικό – συνταγματικό πραξικόπημα»… Αφού ξεκαθαρίζει ότι ζούμε σε χούντα, λέγοντας χαρακτηριστικά «Ναι, όσα συμβαίνουν είναι ασύμβατα με τη συνταγματική δημοκρατική νομιμότητα… Αφού δεν βλέπει άλλον δρόμο διαφυγής παρά μόνο τις εκλογές (συμπτωματικά όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης)… Ο ζαλισμένος από τη ζέστη αναγνώστης που καταφέρνει να ολοκληρώσει την ανάγνωση διαπιστώνει ότι αυτή η μεγάλη μορφή της Αριστεράς που ακούει στο όνομα Νίκος Κωνσταντόπουλος δεν είχε ούτε μία λέξη, όχι ολόκληρη φράση, να πει για τα έργα και τις ημέρες 40 χρόνων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ που χρεοκόπησαν τη χώρα! Δεν είχε ούτε μία λέξη, όχι ολόκληρη φράση, να πει για τα σκάνδαλα, τις μίζες και τη διαπλοκή που φόρτωσε σε γενιές ελλήνων ένα χρέος που δεν μπορεί να σηκώσει! Κρίμα. Είναι μικρή όμως η λέξη για να περιγράψει την παρέμβαση Κωνσταντόπουλου στο «ΒΗΜΑ» (που δεν αναδημοσιεύουμε αποσπάσματα για να μη μολύνουμε τον «αέρα» που αναπνέουμε)!

Τέλος ξεχωριστό κεφάλαιο είναι από μόνες τους οι ερωτήσεις στον πρώην πρόεδρο Νίκο Κωνσταντόπουλο. Κι αυτό όχι επειδή περιέχουν την άποψη του δημοσιογράφου, αλλά διότι εκβιάζουν την απάντηση του ερωτώμενου! Ιδού ένα μικρό δείγμα:

– «Πρέπει η κυβέρνηση να παραιτηθεί για να διασωθεί η τιμή της Αριστεράς από την κακοποίηση που της έχει επιφυλάξει μέχρι σήμερα η εξουσία που ασκεί «παντρεμένη» με την ακραία δεξιά»;

– «Συμφωνείτε με την απλή αναλογική; Ας θυμηθούμε ότι η απλή αναλογική, όταν εφαρμόστηκε, οδήγησε στον Ιωάννη Μεταξά, αφού, όπως υπενθύμισε «Το Βήμα», τελικά η Βουλή παραδόθηκε άνευ όρων στον Μεταξά, στις αρχές του 1936, εκλεγοντάς τον πρωθυπουργό και μάλιστα με συντριπτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

– «Ο πρωθυπουργός φέρεται να προετοιμάζει ένα ακόμη «συμβουλευτικό» δημοψήφισμα για το Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο με τα κατάλληλα ερωτήματα για να παγιδεύσει την αντιπολίτευση και αμέσως μετά να τη σύρει σε εκλογές. Διακρίνετε μια προσπάθεια μετάλλαξης του πολιτεύματος και εγκαθίδρυσης ολοκληρωτικού καθεστώτος με επίφαση δημοκρατικότητας»;

– «Έχουμε δηλαδή ένα είδος αντιδημοκρατικής εκτροπής; Η απενεργοποίηση των Ανεξάρτητων Αρχών, η δημιουργία ανερχόμενων καναλιών σαφώς παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά μέτρα…».

– «Τι γνώμη έχετε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τις λυρικές δηλώσεις για το νόμισμα, τις εντυπωσιακές γονυκλισίες, αλλά και τις διαρκείς διαρροές πληροφοριών ότι αυτός διασώζει τη χώρα, κατευνάζει τους υπουργούς, καθοδηγεί τον Πρωθυπουργό και φτάνει ακόμη και να συγγράφει τα νομοσχέδια»;

Comments are closed.