«Τα γερμανικά ΜΜΕ δεν αντέδρασαν ψύχραιμα»

«Τα γερμανικά ΜΜΕ δεν αντέδρασαν ψύχραιμα»

Επικριτικός για την αντίδραση των Γερμανικών ΜΜΕ στα γεγονότα του Μονάχου που κόστισαν τη ζωή σε δέκα ανθρώπους, εμφανίσθηκε ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Κιέλου Γιόαχιμ Κράουζε.

«Παρακολούθησα για τρεις ώρες το πρώτο πρόγραμμα ARD και λίγο το ZDF. Η κάλυψη των γεγονότων ήταν άσχημη διότι απλώς δεν υπήρχε τίποτα για να μεταδώσουν και όλα ήταν υποθετικά. Δεν οδηγεί κάπου αυτή η στάση. Οδηγεί μόνο κάποιους ανθρώπους που θέλουν να αυτοκτονήσουν ή να διαπράξουν μαζικά χτυπήματα στο να πουν ότι ”κοίτα με λίγη προσπάθεια μπορώ να έχω μεγάλη επιτυχία”. Θα πρέπει να μάθουμε εδώ στη Γερμανία να αντιδρούμε με μεγαλύτερη ψυχραιμία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ακαδημαϊκός σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle με τίτλο «ΜΜΕ σε πανικό στην υπόθεση του Μονάχου».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο καθηγητής του Κιέλου στις πληροφορίες που διαδόθηκαν μέσω των κοινωνικών δικτύων, αναφέροντας πως πολλές από αυτές αποδείχτηκαν αναληθείς, όπως για παράδειγμα ότι οι δράστες ήταν τρεις, ότι υπήρξε περιστατικό ομηρίας και ότι ακούστηκαν στην κεντρική πλατεία του Μονάχου Μαρίενπλατς πυροβολισμοί».

Σε αντίθεση με τα ΜΜΕ «οι εκπρόσωποι της αστυνομίας ήταν πάντοτε πολύ ήρεμοι», παρατήρησε ο κ. Κράουζε και επισήμανε πως εξέταζαν όλες τις πληροφορίες που έπαιρναν από κάθε πλευρά.

Πάντως, αναγνώρισε ότι η αστυνομία έλαβε χρήσιμες πληροφορίες και βίντεο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως για παράδειγμα το βίντεο που παρουσιάζει τον δράστη έξω από τα McDonalds στο Ολυμπιακό Εμπορικό Κέντρο του Μονάχου.
Πηγή efsyn.gr

Comments are closed.