Φλαμπουράρης στο «Ακραίως»: Ίσως ρωτήσουμε το λαό για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, δεν βλέπω εκλογές

Χατζής - Φλαμπουράρης

Δεν αντέχουμε πάνω από 4 άδειες

 

Αποστάσεις από τα σενάρια εκλογών κράτησε ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Ακραίως, στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή. Ο κ. Φλαμπουράρης μίλησε για τη συνταγματική αναθεώρηση, για τον εκλογικό νόμο, για την οικονομική πολιτική λέγοντας ότι “θα μειωθούν οι φόροι όταν μεγαλώσει η πίτα και γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας”, ενώ τόνισε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές το 2018.

Ο κ. Φλαμπουράρης άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο δημοψηφισμάτων για καίρια ζητήματα, ενώ τοποθετήθηκε με σαφήνεια για τις τηλεοπτικές άδειες.

“Η απλή αναλογική είναι πια νόμος του κράτους, ήταν αίτημα του δημοκρατικού πολιτικού κόσμου”, ανέφερε αρχικά ο κ. Φλαμπουράρης και πρόσθεσε: “Δεν πίστεψα ποτέ ότι θα συγκεντρώσουμε 200 ψήφους για τον εκλογικό νόμο. Αν ο κόσμος θέλει να αλλάξει η απλή αναλογική θα αλλάξει, αλλά ήθελαν να περάσει”.

Σχετικά με τα σενάρια εκλογών από το φθινόπωρο “εκλογές δεν βλέπω, εμείς θα βάλουμε την Ελλάδα στη νέα εποχή.Η θεωρία ότι ο κόσμος ψηφίζει για κυβέρνηση εμπεριέχει παράφραση, ψηφίζει και για κυβέρνηση και για αντιπολίτευση. Εμείς θέλουμε είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα, να τη βάλουμε σε νέα ρότα, πρέπει να αλλάξουν πολλά. Δίνουμε μάχη να βελτιώσουμε κ να εκσυγχρονίσουμε το πολιτικό σύστημα”.

«Συνεπής ο Λεβέντης»

Αναφορικά με τη στάση των κομμάτων για την απλή αναλογική: «O κ. Λεβέντης είναι συνεπής σε όσα έλεγε για την απλή αναλογική» ενώ «τα πολιτικά κόμματα πρέπει να αρχίσουν να διαλέγονται. Η ΔΗΜΑΡ έχει αρχές. Μακάρι να είναι από τα κόμματα που θα μπορούμε να κάνουμε διάλογο, αρχικά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση».

Για την τρομοκρατική επίθεση στο Μόναχο: «Δεν θεωρούσα πως θα γίνει τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία, ο ασύμμετρος πόλεμος είναι δύσκολο να αποφευχθεί. Οι μεγάλες δυνάμεις πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά» και εκτίμησε πως «οι φόροι θα μειωθούν όταν μεγαλώσει η πίτα, με την επανεκκίνηση της οικονομίας. Στόχος να βγούμε μετά το 2018 στις αγορές, για να ασκήσουμε τη δική μας πολιτική. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνέβαλε ουσιαστικά στη βοήθεια των χαμηλών στρωμάτων», ενώ για την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία: «Μεγάλη η ευθύνη των δυνάμεων της ΕΕ για την κατάσταση στην Τουρκία, να επιβάλουν ότι δεν μπορούν να παραβιάζονται τα δικαιώματα».

«Δεν μπορεί να λυθεί σε ένα χρόνο μια καταστροφή 40 χρόνων. Πέρυσι το καλοκαίρι αναγκαστήκαμε να πάμε σε μια συμφωνία που τη ζητούσε ο λαός και τα πολιτικά κόμματα. Είχαμε την τιμιότητα και την ευθύτητα, αφού υπογράψαμε τη συμφωνία, να ζητήσουμε από τον λαό να τοποθετηθεί. Η περυσινή συμφωνία δεν χειροτέρεψε τη ζωή των χαμηλών στρωμάτων» συμπλήρωσε. Για το ρόλο των τραπεζών: «Προσπαθούμε οι τράπεζες να παίξουν ουσιαστικό ρόλο και όχι να αφήνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να σβήνουν».

«Δημοψήφισμα για Πρόεδρο Δημοκρατίας, αν…»

«Θέλουμε εντονότατη συμμετοχή των πολιτών και των φορέων για αλλαγές στο Σύνταγμα. Ο διάλογος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση αρχίζει τη Δευτέρα και θα πάει τουλάχιστον μέχρι του χρόνου την άνοιξη, αν είναι ουσιαστική η συμβολή των κομμάτων και των κοινωνικών φορέων θα μπορεί το καταστάλλαγμα των συζητήσεων να έχει τα εχέγγυα μια δημοκρατικής κατάληξης για το πώς βλέπουμε να διαμορφώνεται το Σύνταγμα. Υπάρχει η δυνατότητα να ρωτήσουμε τον λαό για επιμέρους ζητήματα της Συνταγματικής Αναθεώρησης» επεσήμανε σε ερώτημα για την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Για το ακανθώδες ζήτημα του Προέδορυ της Δημοκρατίας: «Θα ήθελα να εκλέγεται με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή.  Πρέπει να λυθεί το θέμα διάλυσης τη Βουλής σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν δεν εκλεγεί δύο φορές ΠτΔ από τη Βουλή, τότε να πάμε σε δημοψήφισμα».

«Δεν αντέχουμε πάνω από τέσσερις άδειες»

Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Φλαμπουράρης ήταν κατηγορηματικός: «Δεν ξεκινήσαμε να βγάλουμε άδειες στα κανάλια, για να καταπολεμήσουμε τη διαπλοκή. Η διαπλοκή στο τηλεοπτικό τοπίο καταπολεμάται από το πώς δίνονται τα δάνεια. Η Ελλάδα δεν αντέχει πάνω από τέσσερα αυτόνομα κανάλια. Θεωρώ ότι πρέπει να παραμείνουμε στις τέσσερις άδειες».

«Οι υπουργοί πρέπει αθόρυβα να κάνουν τη δουλειά τους» κατέληξε ο κ. Φλαμπουράρης.

Comments are closed.