Επίθεση με μπογιές στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα από τον Ρουβίκωνα

Επίθεση με μπογιές στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα από τον Ρουβίκωνα

Στόχος επίθεσης με μπογιές έγινε στις 13.10 της Τρίτης το κτίριο όπου στεγάζεται η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου 8.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδα δέκα ατόμων πέταξε μπουκάλια με μαύρες και κόκκινες μπογιές στους τοίχους, έριξε φέιγ βολάν που ανέγραφαν «Δύναμη και αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους λαούς της Τουρκίας» και εξαφανίστηκαν.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου γίνεται λόγος για «συμβολική παρέμβαση», την ευθύνη της οποίας αναλαμβάνουν μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας.

Όπως αναφέρουν, «σαν πράξη αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους λαούς της Τουρκίας, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε την τούρκικη πρεσβεία και να τη ‘διακοσμήσουμε’ καταλλήλως: κόκκινο για το αίμα των αγωνιζόμενων που χρόνια τώρα ρέει ποτάμι στους δρόμους, στις πόλεις, στα κολαστήρια του καθεστώτος και στα βουνά του Κουρδιστάν και μαύρο για το ζόφο του απολυταρχισμού και της καταστολής που αφειδώς κερνάνε τους πολύπαθους λαούς της Τουρκίας εδώ και δεκαετίες οι κάθε λογής εκμεταλλευτές τους, με πρώτο και καλύτερο το Σουλτάνο Ερντογάν».

Σημειώνουν, επίσης, ότι «παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όλοι οι σύντροφοι αποχώρησαν».
Πηγή in.gr

Comments are closed.