Οι συνδικαλιστικοί αγώνες δεν έχουν ιδιοκτήτες

ΕΡΤ

Ανακοίνωση εκλεγμένων εκπροσώπων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ

 

Οι εκλογές για τους εκπροσώπους στο Μικτό της ΕΣΗΕΑ των δημοσιογράφων τηλεόρασης. ραδιοφώνου και πολυμέσων της ΕΡΤ στην Αθήνα είναι πολύ πρόσφατες. Ολοκληρώθηκαν μόλις πριν ενάμιση μήνα. Ορισμένοι, όμως, δεν πήραν τα ολοφάνερα μηνύματα, μάλλον επειδή βλέπουν τη δημοκρατία αλά καρτ κι όταν τα αποτελέσματά της δεν τους συμφέρουν προτιμούν τα… “πραξικοπήματα”.

Η χθεσινή ανακοίνωσή μας με αφορμή τις δηλώσεις Σταμάτη για το μαύρο στην ΕΡΤ ήταν σαφής. Η αιφνίδια εμφάνιση μιας αντιπαραθετικής ανακοίνωσης και, μάλιστα, υπό τον τίτλο «δημοσιογράφοι της ΕΡΤ» (!) την οποία ναι μεν υπογράφουν οι συνάδελφοι εκπρόσωποι της ΕΡΤ 3 (που ανήκουν στην ΕΣΗΕΜΘ) αλλά επιπλέον νυν διευθυντικά στελέχη στην Αθήνα ως πρώην εκπρόσωποι (!) και κάποιοι συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων (!), είναι πρωτοφανής για τα συνδικαλιστικά ήθη και θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές.

‘Ομως, όπως η ΕΡΤ δεν πρέπει να θεωρείται «ιδιόκτητο μαγαζί» των εκάστοτε κυβερνώντων έτσι και οι κατά καιρούς συνδικαλιστικοί αγώνες δεν έχουν ιδιοκτήτες. Ούτε θα έπρεπε να γίνονται αφορμή καθήλωσης στο χθες, αντικείμενο «φτηνής» εξαργύρωσης και (αυτο)ανακήρυξης ελέω… Θεού ηγεσιών.

Κι επειδή οι ιδιοκτήτες και οι «προστάτες» δεν έχουν, πλέον, πέραση όποιος επιθυμεί να διατυπώσει τις απόψεις του ας το κάνει με το όνομα του χωρίς να κρύβεται πίσω από ρόλους του παρελθόντος (εως πότε άραγε;;;;) αλλά κυρίως  όχι επ’ ονόματι… όλων («δημοσιογράφοι της ΕΡΤ»).

Εμείς αναμιχθήκαμε στα «κοινά» και εκλεγήκαμε εκπρόσωποι όχι στη βάση των αντιπαραθέσεων του χθες αλλά της υπέρβασής τους για ένα καλύτερο αύριο της ΕΡΤ, της δουλειάς όλων μας. Για μία ΕΡΤ που θα προχωρήσει μπροστά.Θα παραμείνουμε εκπρόσωποι ΟΛΩΝ. Όχι για να… εξαργυρώσουμε ή να αναζητήσουμε μετά συνδικαλιστική «μονιμοποίηση» ως… πρώην αλλά για να προστατεύσουμε και προωθήσουμε τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα όλων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

Οι εκπρόσωποι των δημοσιογραφων στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Μαρία Γεωργίου – Χρύσα Παπασταύρου

Comments are closed.