Μοσκοβισί: Να υλοποιηθούν άμεσα τα προαπαιτούμενα για να «ανοίξει ο δρόμος» για το χρέος

Δημιουργείται «κόκκινο τηλέφωνο» για απευθείας επικοινωνία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών
Μοσκοβισί - Τσακαλώτος

Την ανάγκη να υλοποιηθούν γρήγορα τα προαπαιτούμενα που θα ξεκλειδώσουν την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη δεύτερη αξιολόγηση και στη συνέχεια για τη ρύθμιση του χρέους, επιβεβαίωσαν οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, με τον επίτροπο Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές , η συνάντηση, η οποία ήταν συνέχεια των προηγούμενων συναντήσεων με τον κ. Μοσκοβισί επικεντρώθηκε σε τρία θέματα:

Πρώτον, επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία με τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να εκταμιευθεί άμεσα η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ. Το ίδιο συμφωνήθηκε να συμβεί και με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης, ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη ρύθμιση του χρέους.

Δεύτερον, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα «κόκκινο τηλέφωνο» (crisis management) για απευθείας επικοινωνία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, προκειμένου να επιλύονται άμεσα τυχόν θέματα που ανακύπτουν. Και αυτό διότι, όπως σημείωναν οι κυβερνητικές πηγές, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης της συνεργασίας, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν .

Τρίτον, οι δύο πλευρές επεσήμαναν ότι πρέπει να υπάρξει εξειδίκευση όλων των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους, πριν το τέλος του χρόνου, προκειμένου να δοθεί σαφές μήνυμα στις αγορές για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Πηγή avgi.gr

Comments are closed.