Άνοιγμα Κρέτσου στη ΝΔ για να συσταθεί το ΕΣΡ

Κρέτσος - ΕΣΡ - ΝΔ

Και να προχωρήσει την αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών που ακολουθεί…

Με την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για την αδειοδότηση των 4 τηλεοπτικών σταθμών εθνική εμβέλειας γενικού περιεχομένου… Ανοίγει ο δρόμος για το επόμενο στάδιο της ρύθμισης που έχει αποφασίσει να κάνει η κυβέρνηση στα ΜΜΕ… Και συγκεκριμένα να προχωρήσει στην αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών.

Μια δέσμευση που επανέλαβε στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης και επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Ωστόσο η είδηση που προκύπτει από τη συνέντευξη του κυβερνητικού στελέχους στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, δεν είναι τόσο το γεγονός ότι επανέλαβε και δεσμεύτηκε για τη ρύθμιση του τοπίου και στα περιφερειακά κανάλια, αμέσως μετά τα εθνικής εμβέλειας… Αλλά κυρίως ότι προχώρησε σε νέο άνοιγμα προς την αξιωματική αντιπολίτευση για να συμβάλλει και η ίδια προς αυτήν την κατεύθυνση προκειμένου να συσταθεί επιτέλους το ΕΣΡ… Και να αναλάβει τη διαδικασία που αφορά τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου της ελληνικής περιφέρειας.

Ο Λευτέρης Κρέτσος στην ουσία ζήτησε για πολλοστή φορά από τη ΝΔ να εγκαταλείψει την αδιέξοδη στάση της και να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες ώστε να συσταθεί το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο.

Σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί – όπως επιβάλλει και το Σύνταγμα, αλλά και οι αποφάσεις του ΣτΕ να προχωρήσει τη διαδικασία αδειοδότησης με τα μέσα που της παρέχει ο νόμος όπως συνέβη και στην περίπτωση των καναλιών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου.

Comments are closed.