Από την τρελοκαμπέρο Δικαιοσύνη και τους υπέρβαρους καναλάρχες

 

Πρετεντέρης - Μαρινάκης

…Στα κανάλια του Παππά και του Μητσοτάκη

Είναι τέχνη να μπορείς μέσα σε μία μόνο φράση να αποκαλύπτεις την πραγματική ποιότητα των επιχειρημάτων σου και ταυτόχρονα να ομολογείς – έστω και εμμέσως, ότι το πρόβλημά σου με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, δεν είναι θέμα δημοκρατίας, όπως και είναι δηλαδή, αλλά επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων με τα οποία – προφανώς, τέμνεσαι!

Το κατάφερε με το μοναδικό του τρόπο ο Γιάννης Πρετεντέρης με το άρθρο του στα «ΝΕΑ»… Γράφοντας: «Ακόμα και το ΣτΕ να σαλτάρει και να αποφανθεί υπέρ της νομιμότητας… Ακόμη και η Κομισιόν να συμφωνήσει… Η ΝΔ δεν θα αναγνωρίσει το διαγωνισμό… Όχι θα κάτσει να κυβερνήσει με τα κανάλια του Παππά»!

Εδώ λοιπόν το πρόβλημα με το δημοσιογράφο – opinion leader για πολλά χρόνια… Δεν είναι μόνο ότι χαρακτηρίζει τη Δικαιοσύνη λες και πρόκειται για καμιά τρελοκαμπέρο που σάλταρε… Δεν είναι ότι κάνει χρήση των αποφάσεων της ανάλογα με τι τον βολεύει κάθε φορά… Επίσης δεν είναι ότι ένας κατεξοχήν υποστηρικτής της ΕΕ, αποφασίζει κατά το δοκούν να πείσει τους αναγνώστες του για το πότε είναι καλή και για το πότε κακή η Ευρώπη… Είναι κάτι πολύ χειρότερο και ταπεινό που άπτεται ευθέως των προσωπικών του συμφερόντων… Αφού τη δεδομένη στιγμή δεν τον βολεύει – σε προσωπικό επίπεδο, αυτό που συμβαίνει… Το λέει καθαρά, «Σιγά που θα κάτσει η ΝΔ και ο Κυριάκος να κυβερνήσει με τα κανάλια του Παππά»! Τότε γιατί κατηγορεί τον Τσίπρα… Αφού το ίδιο υποτίθεται ότι κάνει, κατ’ αυτόν, απλώς από την ανάποδη!

Δυστυχώς τόσο απλά και συμφερ0ντολογικά είναι στο μυαλό του Γιάννη Πρετεντέρη τα θέματα της αδειοδότησης και λειτουργίας των καναλιών!

Εκτός όμως «από τα καλά και συμφέροντα» που βαφτίζονται δημοσιογραφία… Υπάρχει και ο ρατσισμός… Άλλωστε αυτά πάνε μαζί. Γράφει λοιπόν σε άλλο σημείο ο δημοσιογράφος: «Η εικόνα των διαφόρων υπέρβαρων υποψηφίων καναλαρχών με μπλουζάκια που προσέρχονται… είναι αντάξια ταινίας του μακαρίτη Τζιν Γουάιλντερ». Ασχολίαστο!

Comments are closed.