Η… βόρεια Κορέα των καναλαρχών υποκατέστησε κόμματα και θεσμούς

βόρεια Κορέα

Βαφτίζει δελτία ειδήσεων τον πόλεμο της διαπλοκής που βλέπουμε κάθε βράδυ εναντίον της κυβέρνησης

Ποτέ δεν ήταν πρόβλημα ο Καλογρίτσας… Το πρόβλημα είναι η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και η κυβέρνηση που το επιχείρησε. Ο Καλογρίτσας ήταν ένα εύκολο όχημα για να χτυπηθεί ο διαγωνισμός και να ακυρωθεί στην πράξη η προσπάθεια να μπουν κανόνες. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ήταν ανέτοιμη, αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να μην ξεκινήσει να τακτοποιείται μια εκκρεμότητα σχεδόν 30 χρόνων! Και στην πορεία να βελτιωθούν οι όποιες παραλείψεις.

Κατά συνέπεια το πρόβλημα ξεπερνάει τον Καλογρίτσα και τις όποιες έννομες ή άνομες δραστηριότητες του που αποκαλύπτουν καθημερινά τα παραδοσιακά ΜΜΕ… που ξαφνικά κόπτονται για τον πλουραλισμό που δεν τήρησαν στο δημοψήφισμα (με στοιχεία του ΕΣΡ), για τα προνομιακά του δάνεια, αποσιωπώντας τα δάνεια που πήραν τα δικά τους αφεντικά με τις «αέρινες» εγγυήσεις.

Ξαφνικά ανακάλυψαν ότι μετά από τρία μνημόνια η χώρα καταστρέφεται, ενώ πριν ήταν ειδυλλιακά!

Αυτό λοιπόν είναι το πρόβλημα και αυτό είναι πρόβλημα Δημοκρατίας… Η λειτουργία των ΜΜΕ… που ένιωσαν ότι απειλούνται από την πρόθεση της κυβέρνησης να ρυθμίσει το τοπίο… Διότι τις τελευταίες δεκαετίες λειτουργούσαν ως κράτος εν κράτει… Ως αυτόνομο κρατίδιο που επιβάλλει τους κανόνες του σύμφωνα με το πώς ορίζουν το συμφέρον τους. Χωρίς να ελέγχονται και χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Εσχάτως δε, λειτουργούν ως κόμμα… λες και είναι η αξιωματική αντιπολίτευση… Κι αυτό δεν ενοχλεί κανέναν και κυρίως τα ίδια τα κόμματα. Αντίθετα μάλιστα, όχι μόνο δεν τους ενοχλεί δέχονται και τη γραμμή τους… την οποία υιοθετούν άκριτα και τη μεταφράζουν, άλλοτε με επίσημες ανακοινώσεις των κομμάτων τους και άλλοτε κάνοντάς τες ερωτήσεις στη Βουλή!

Με απλά λόγια η κατάσταση έχει ξεφύγει και όσοι από την αντιπολίτευση μιλούν για εκτροπή, δυστυχώς την υπηρετούν οι ίδιοι που δέχονται τα κανάλια και εν γένει τα ΜΜΕ να τους υποδεικνύουν το ρόλο τους, υιοθετώντας ακόμη και τη γλώσσα τους! Δυστυχώς αυτό είναι δείγμα Βόρειας Κορέας. Η μοναδική αλήθεια των καναλιών και των ΜΜΕ που πλασάρεται, σε συνεργασία με τα κόμματα για να αναδεικνύεται ως η απόλυτη αλήθεια!

Δυστυχώς η Δημοκρατία κινδυνεύει από τα κανάλια που μετατράπηκαν με την ανοχή των πολιτικών σε κόμματα και επιβάλλουν τις θέσεις και τα συμφέροντά τους, χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν! Φθάσαμε στο σημείο να θεωρούμε φυσιολογικό τον πόλεμο των καναλιών που παρακολουθούμε εδώ και εβδομάδες, επειδή δεν πήραν άδεια… Η ειδησεογραφία κόβεται και ράβεται με τον πιο χυδαίο τρόπο από καταβολής ενημέρωσης και δομείται βάσει των συμφερόντων καναλαρχών και μιντιαρχών που δεν αδειοδοτήθηκαν ή επειδή έχουν συμφέρον να μπλοκάρουν το διαγωνισμό… Ξαφνικά βλέπουμε και διαβάζουμε για τα δάνεια του Καλογρίτσα ή για τις απάτες που θα αποδείξει η δικαιοσύνη αν είναι, με τις φορολογικές του δηλώσεις… Ενώ δεν λένε κουβέντα για τα δάνεια του ΔΟΛ, του ΠΗΓΑΣΟΥ, του MEGA… Τις φορολογικές εκκρεμότητες των υπολοίπων μιντιαρχών που πιάνονται με τις μαύρες σακούλες… Ή με δάνεια που έγιναν βίλες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό… Μιλάνε για πόθεν έσχες μιντιάρχες που ξέχασαν να καταθέσουν. Δυστυχώς αυτό είναι βόρεια Κορέα!

Comments are closed.