Το νερό προκαλεί διαρροές στην κυβέρνηση, στο Μαξίμου οι Οικολόγοι

Βουλή

Διαφωνούν για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
Ενδοκυβερνητικούς τριγμούς φαίνεται να προκαλεί η μεταβίβαση έξι επιπλέον ΔΕΚΟ στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων με το υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο, και ιδίως η μεταφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, με τους Οικολόγους Πράσινους να διαμηνύουν ότι οι βουλευτές-μέλη τους θα την καταψηφίσουν.

Η απόφαση αφορά στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και τον βουλευτή Γ.Δημαρά.

Η απόφαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων, σχετικά με τη μεταβίβαση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο νέο υπερταμείο, αναφέρεται στις αρχές και τις αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες «το νερό είναι αναπαλλοτρίωτο δημόσιο αγαθό απαραίτητο για τη ζωή, στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης και δεν πρέπει να αποτελεί πηγή κέρδους».

Έτσι, τονίζουν ότι «η παροχή νερού οφείλει λοιπόν να μείνει εκτός των πολιτικών ιδιωτικοποίησης, για να διασφαλιστεί για όλους, με μια δίκαιη και βιώσιμη τιμολογιακή πολιτική, επαρκές και καθαρό πόσιμο νερό».

Υπό τη σκιά της διαφωνίας, στις 12:00 θα υπάρξει συνάντηση εκπροσώπων της κυβέρνησης υπό τον Αλέκο Φλαμπουράρη με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος και οι δύο βουλευτές των Οικολόγων.
Πηγή in.gr

Comments are closed.