Το πόρισμα για τα θαλασσοδάνεια και η δικαίωση του Κουρή

Κυριακού - Θέμος

Καταθέτουν στην Επιτροπή της Βουλής Κυριακού – Θέμος

Εντός της εβδομάδας είναι προγραμματισμένο να καταθέσουν και οι δύο τελευταίοι επιχειρηματίες των media, Θοδωρής Κυριακού και Θέμος Αναστασιάδης στην Επιτροπή της Βουλής που εξετάζει τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων. Η κατάθεση των δυο δεν αναμένεται να ανατρέψει δραματικά… τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει έως τώρα από την εξέταση όλων όσοι έχουν εμφανιστεί στην Επιτροπή… Δεδομένου ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία – σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, παρά μόνο πολιτικές. Φυσικά αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την ένταση του προβλήματος… και σίγουρα είναι προτιμότερο για ασφαλέστερα συμπεράσματα να περιμένει κανείς το επίσημο πόρισμα της Επιτροπής που θα ξεκινήσει να συντάσσεται το επόμενο διάστημα, δηλαδή, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων.

Ωστόσο ένα πρώτο βασικό συμπέρασμα για τα θαλασσοδάνεια… που μάλλον δεν απέχει και πολύ από τη νοσηρή πραγματικότητα του πολιτικο-μιντιακού δούναι και λαβείν των τελευταίων δεκαετιών, διατυπώθηκε εξαιρετικά από τα χείλη του εκδότη Γιώργου Κουρή όταν είπε στην Επιτροπή, «Κανένα δάνειο δεν δόθηκε σε κανάλι ή εφημερίδα, χωρίς να το ξέρει ο πρωθυπουργός… κι αν πρώτα δεν τηλεφωνούσε ο υπουργός Οικονομικών ή ο υπουργός Τύπου στις τράπεζες»!

Με δυο κουβέντες ο γνωστός εκδότης περιέγραψε πώς γινόταν η δουλειά. Δηλαδή αυτό που όλοι πιστεύαμε ότι γινόταν και αυτό που λέει χρόνια ο κόσμος, χωρίς να μπορεί να το αποδείξει… Ο Κουρής το κατέθεσε και μάλιστα ενόρκως!

Comments are closed.